Ειδήσεις

B. Υψηλάντης: «Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναγκαία»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης μιλώντας χθες στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο Περιφερειακό Μέγαρο στη Ρόδο, με τη συμμετοχή του κ. Γεωργίου Σούρλα, Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα “Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” τόνισε ότι “Την κρίσιμη αυτή στιγμή, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναγκαία συνθήκη για να αλλάξει η χώρα και να μπει σε πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης. Η διαφθορά κοστίζει πάνω από 12 δισ. ετησίως στο κράτος μας.” .

Σχετικά με τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της προκειμένου να μπορέσει να διαδραματίσει έναν αληθινό αναπτυξιακό ρόλο, επισήμανε ότι οφείλουμε να αναλάβουμε αποτελεσματικές πρωτοβουλίες με στόχο τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, τον έλεγχο και τη λογοδοσία, την οικονομική διαχείριση των παρατάξεων της Τ.Α, τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των αιρετών, τα θέματα ελέγχων σε αδειοδοτήσεις κλπ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου