Τοπικές Ειδήσεις

Γιαννικουρής: «Τα μικρά Δωδεκάνησα κάνουν μεγάλα βήματα και γίνονται παράδειγμα για όλη τη χώρα»

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, παραβρέθηκε ως ομιλητής στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH με θέμα «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητα του κόσμου σε κρίση, μέσα από τον πολιτισμό» που διοργανώθηκε από το ΕΜΠ και το ΤΕΕ και πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, όπου παρουσίασε το ερευνητικό πρόγραμμα ΑΕΙ που υλοποιεί το ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου.

Στην εισήγηση του, ο κ. Γιαννικουρής παρουσίασε τις προτάσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, για την ανάπτυξη των απομακρυσμένων νησιών της Δωδεκανήσου: Σύμη, Χάλκη και Κάσος, Καστελλόριζο, με βασικούς πυλώνες τον πολιτισμό, την ανάδειξη, την αξιοποίηση της ενέργειας (ΑΠΕ) και των νέων τεχνολογιών. Η υλοποίηση του προγράμματος ΑΕΙ αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα μικρότερα νησιά, προσδίδοντας την προστιθέμενη αξία που δικαιούνται.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ηρωϊκη Ν. Κάσο και στην πρόταση του Τομέα Περιβάλλοντος|ΤΕΕ Δωδεκανήσου για τον ενεργειακό μετασχηματισμό του νησιού καθώς η Κάσος έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε να επιλεχθεί ως ο επόμενος πράσινος προορισμός στο πλαίσιο του προγράμματος GR-eco islands. Η πρόταση έχει ήδηπαραδοθεί στον Πρωθυπουργο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στη Χάλκη.

Η συμμετοχή του Προέδρου κ. Γιαννικουρή στο πάνελ με ομιλητές την καθηγήτρια ΕΜΠ κα Αντωνία Μοροπούλου, την ΓΓ Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κα Αλεξάνδρα Σδούκου, τον ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, τον ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπ. Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τον Δήμαρχο Χάλκης κ. Άγγελο Φραγκάκη, την Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κα Αθηνά Χατζηπέτρου και συντονιστή τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Γιώργο Κρεμλή, καταδεικνύει τον αναβαθμισμένο ρόλο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας, με ενεργή συμμετοχή στην διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών και στην εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών, με τα νησιά μας ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης στην νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου