Τοπικές Ειδήσεις

Ρυθμίσεις για τα μισθώματα κυλικείων στα δημόσια σχολεία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Ρυθμίσεις για τα μισθώματα κυλικείων στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του.
Οι δύο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ρόδου (Α’βάθμια και Β’ βάθμια), αιτήθηκαν την υπαγωγή των σχολικών κυλικείων του Δήμου Ρόδου στις διατάξεις του εν λόγω νόμου. Κατόπιν τούτου και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις, αλλά και τη διακοπή λειτουργίας των σχολικών κυλικείων για μεγάλο χρονικό διάστημα κλήθηκε το Σώμα να αποφασίσει για τα παρακάτω:
1. Τα οφειλόμενα μισθώματα για τα σχολικά κυλικεία όλων των βαθμίδων για το σχολικό
έτος 2019/20 να ρυθμιστούν σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς κατώτατο όριο, με έναρξη καταβολής της 1ης δόσης την 1η Μαρτίου 2021.
2. Για το σχολικό έτος 2020/21 να αποφασιστεί η μείωση των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων σε ποσοστό 40%, για όλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους.
Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί η τοπική κοινωνία σε αυτή την δύσκολη περίοδο της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού:
«Αυτή την περίοδο που διανύουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, αυτό που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε την κοινωνία, να περάσει τις δύσκολες αυτές στιγμές, όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Θυμάστε πριν από μερικές συνεδριάσεις που ήρθε ο εκπρόσωπος των κυλικείων στα σχολεία μας κι έθεσε τα αιτήματα του κλάδου. Βούληση της δημοτικής αρχής είναι κατ’ αρχήν να μην υπάρχει κυλικείο σε σχολείο που να στερείται νόμιμης άδειας» είπε.
Ο δήμαρχος, αποκάλυψε ότι η δημοτική αρχή σχεδίαζε να δίνει γεύματα σε όλα τα σχολεία και τους μαθητές –λόγω της κρίσης:
«Προγραμματίζαμε να προσφέρουμε ως Δήμος Ρόδου, ένα μικρό γεύμα σε όλους τους μαθητές του νησιού στις 11 η ώρα το πρωί βλέποντας ότι οι εποχές είναι δύσκολες και πολλά παιδιά δεν έχουν να φάνε. Το ψάξαμε και νομικά και προϋπόθεση για να παρέχουμε αυτά τα γεύματα, ήταν όσοι έχουν τα κυλικεία, να μας βοηθούσαν για να παρέχουμε τα γεύματα (που θα προμηθεύαμε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό). Κάποια στιγμή φτάσαμε μέχρι εκεί, αλλά έκλεισαν τα σχολεία –λόγω κορωνοϊού. Η επιθυμία μας ήταν να μην υπάρχει κανένα παιδί, κανένας μαθητής, χωρίς ένα γεύμα !
Τόσο στο θέμα των κυλικείων όσο και στο θέμα των ομπρελάδων το καλοκαίρι, η δημοτική αρχή, σχεδίαζε την τιμολογιακή πολιτική της μέσω νομίμων διαδικασιών περιμένοντας μια καλύτερη χρονιά. Δυστυχώς, οι εξελίξεις με την πανδημία, δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε άλλες παρεμβάσεις. Εμείς διαχειριζόμαστε την υγειονομική κρίση όσο καλύτερα μπορούμε και θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε την τοπική κοινωνία» είπε ο δήμαρχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου