Τοπικές Ειδήσεις

Νέα πρόταση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη για την επαναλειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου

Με νέα πρόταση για την άρση του αδιεξόδου που έχει προκληθεί στην τοπική οικονομία από την αναστολή λειτουργίας του κτηματολογίου Ρόδου επανήλθε με επείγον έγγραφό του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, που από την πρώτη στιγμή ενέσκηψε στο ζήτημα.
Αφού συγκεκριμένα ανέκυψε εμπλοκή στην υλοποίηση του σχεδίου προσωρινής μεταστέγασης του Κτηματολογίου Ρόδου στον ισόγειο χώρο της νέας πτέρυγας του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου, όταν αρμοδίως από την Επιτροπή Στέγασης Δημόσιων Υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι έχει εμβαδόν 470 τ.μ. περίπου που δεν επαρκεί και απαιτείται τουλάχιστον διπλάσιο για να τοποθετηθεί ο όγκος του αρχείου του Κτηματολογίου Ρόδου, ο δήμαρχος Ρόδου, με νέο έγγραφό του γνωστοποίησε ότι προσφέρει για διάστημα δύο ετών και τον πρώτο όροφο του κτηρίου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η επιτροπή στέγασης έκρινε ότι για την καλή λειτουργία από απόψεως στέγασης του Κτηματολογίου Ρόδου χρειάζεται ακίνητο που να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 1.085 τ.μ. περίπου, ήτοι συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 868 τ.μ. περίπου (συνολική ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 290 τ.μ. περίπου και συνολική ωφέλιμη επιφάνεια αποθηκευτικών χώρων 578 τ.μ. περίπου) και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (χώροι υγιεινής, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων κ.λ.π.) 217 τ.μ. περίπου.
Μέλη της επιτροπής με τους οποίους συνομίλησε η «δημοκρατική» κρίνουν ότι μετά την απόφαση του δημάρχου να διαθέσει και τον πρώτο όροφο οι χώροι του προς μεταστέγαση ακινήτου επαρκούν υπέρ του δέοντος μάλιστα.
Μένει έτσι να διαπιστωθεί αν το προσωπικό του Κτηματολογίου θα δεχθεί την παραχώρηση του ακινήτου προσωρινά καθώς εκφράζονται σκέψεις ότι η μεταφορά του αρχειακού υλικού είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη υπόθεση καθώς τυχόν απώλεια στοιχείων θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και θα επιφέρει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.
Εν πάση περιπτώσει ο δήμαρχος Ρόδου καθιστά σαφές ότι περιορίζοντας εις το απολύτως ελάχιστον τις ίδιες στεγαστικές του ανάγκες, ο Δήμος Ρόδου, διαθέτει πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργικό ολόκληρο το Ισόγειο και τον Α’ Πρώτο Όροφο, της Νέας Πτέρυγας, του παλαιού Νοσοκομείου, για περίοδο εικοσιτεσσάρων (24) μηνών το ανώτατο, προκειμένου να λειτουργήσουν εντός αυτού οι άμεσης λειτουργικής προτεραιότητας του Κτηματολογίου, προς εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τονίζει ότι η παραχώρηση γίνεται όχι για οριστική και για μόνιμη εγκατάσταση του Κτηματολογίου Ρόδου.
Ζητά να του γνωστοποιήσουν εγγράφως την αποδοχή της προσφοράς άμεσα, καθώς και τον απαιτούμενο χρόνο της διαδικασίας μεταστέγασης, προκειμένου με τις απαραίτητες νόμιμες και τυπικές διαδικασίες να εισάγει εκτάκτως ως κατεπείγον το θέμα, εις το δημοτικό συμβούλιο, προ λήψης της αρμοδίως προβλεπόμενης απόφασης και αμέσως μετά, την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου