Τοπικές Ειδήσεις

Είχε αποτελέσματα η επίσκεψη στη Ρόδο της Δόμνας Μιχαηλίδου

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επισκέφθηκε τις Δομές της Πρόνοιας, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παιδιών Ρόδου, Άγιος Ανδρέας, το Κέντρο Μέριμνας Θηλέων Ρόδου, και το Χαραλάμπειο γηροκομείο, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Γιάννη Παππά και Βασίλη Υψηλάντη και την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Μαρία Κορακάκη.
Το μεσημέρι η κα Μιχαηλίδου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη και στη συνέχεια με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο στο γραφείο του στην Περιφέρεια. Συνάντησε επίσης την αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα. Χαρούλα Γιασιράνη.
Την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων υποδέχθηκε στο δήμο ο κ. Καμπουράκης μαζί με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά. Όπως είπε ο δήμαρχος, η επικοινωνία με το Υπουργείο είναι συχνή και γόνιμη.
«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο Δημαρχείο Ρόδου, την υφυπουργό εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου. Τον τελευταίο χρόνο, πέρα από τις ικανότητες που επέδειξαν το Υπουργείο και η Κυβέρνηση στη διαχείριση των κοινών, έχουν αποδείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά σε όλα όσα απαιτεί η κοινωνία. Βεβαίως και υπάρχουν προβλήματα, βεβαίως και υπάρχουν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Έχουμε όμως ανθρώπους δικούς μας οι οποίοι καταλαβαίνουν, που δεν είναι απέναντι, που είναι μαζί με τον κόσμο, που ξέρουν τι ζητούν οι συμπολίτες μας, γνωρίζουν τις ανάγκες τους. Στην κυρία Μιχαηλίδου θα εκφράσουμε τις ανάγκες του νησιού μας και είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η ίδια όσο και ο υπουργός αλλά και ο πρωθυπουργός θα είναι κοντά μας για τις λύσεις που θα χαρίσουν παρηγοριά σε μία περιοχή όπου ο τουρισμός αποτελεί μονοκαλλιέργεια και το εισόδημα είναι αποκλειστικά εξαρτώμενο από τον τουρισμό», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ πριν τη συνάντησή της με το δήμαρχο Α. Καμπουράκη, η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην ενίσχυση του προσωπικού των κλειστών προνοιακών δομών κατά 30%.
«Αποφάσισα να έρθω σήμερα στη Ρόδο για να μιλήσω με τους ανθρώπους που βίωσαν τις δυσκολίες όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, αλλά και που κατάφεραν με μεγάλη αποτελεσματικότητα να βρεθούν δίπλα στους συμπολίτες μας, στους ευάλωτους στους εργαζόμενους και να διασφαλίσουμε μαζί πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση ότι οι φορείς μας λειτουργούν. Γι’ αυτό δέχθηκα το κάλεσμα του δημάρχου, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, και συζητήσαμε πολλές φορές τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Γνωρίζουμε πώς μέσα από προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι ή την επισιτιστική βοήθεια μέσω ΤΕΒΑ, ο δήμος Ρόδου στηρίζει ευάλωτους συνανθρώπους μας.
Ήθελα όμως με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στη Ρόδο να δω και τους φορείς μας, τους φιλοξενούμενούς μας στους προνοιακούς φορείς, τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις. Διοικήσεις και προσωπικό κατάφεραν όχι μόνο να μην έχουμε κρούσματα στις δομές μας, αλλά να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Επισκέφθηκα όλες σχεδόν τις δομές, το Ιδρυμα του Αγίου Ανδρέα, το Κέντρο Μέριμνας Θηλέων, το Χαραλάμπειο Γηροκομείο το οποίο είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Συνομίλησα με τους ωφελούμενους, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Στελεχώσαμε τις δομές αυτές με 30% παραπάνω προσωπικό και θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε».

Η υφυπουργός, κα Μιχαηλίδου, είπε ότι η συνεργασία με το δήμο Ρόδου θα έχει ως στόχο την ανέγερση νέου γηροκομείου στην ευρύτερη περιοχή της Λίνδου, αλλά και την περαιτέρω στελέχωση των προνοιακών δομών και των υπηρεσιών που παρέχονται σε αυτές. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Με την πρόεδρο κα Κορακάκη είχαμε αναλυτική συζήτηση για τα κτηριακά προβλήματα. Γνωρίζουμε καλά στο υπουργείο Εργασίας τα προβλήματα χρόνιας υποστελέχωσης. Για το λόγο αυτό καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 30% το προσωπικό και όπως μου είπαν, δεν είχαν υπάρξει ποτέ τα τελευταία 10 χρόνια πιο στελεχωμένες οι δομές μας. Θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε αυτή τη δυναμική πώς θα πάμε στο νέο γηροκομείο κοντά στη Λίνδο και πώς με τη βοήθεια του δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών θα αναβαθμίσουμε τις δομές μας και άρα τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε αυτές».
Τέλος, η υφυπουργός, κα Μιχαηλίδου είπε ότι έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 των εργαζόμενων και των φιλοξενούμενων στις κλειστές προνοιακές δομές: «Ήδη ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό για τους εμβολιασμούς. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας έτσι ώστε όλοι οι ωφελούμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι στις κλειστές προνοιακές δομές μας να συμπεριληφθούν στην πρώτη φάση των εμβολιασμών που θα θωρακίσουν το σύστημα υγείας.
Γιάννης Παππάς
Για την επίσκεψη της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, ο κ. Γιάννης Παππάς δήλωσε τα εξής: «Είχα την χαρά να υποδεχθώ και εγώ στο νησί μας την κα Μιχαηλίδου έναν εξαιρετικό άνθρωπο που έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Ήταν ενημερωμένη για τα θέματα που απασχολούν τη Ρόδο αλλά και τα Δωδεκάνησα στον τομέα ευθύνης της και για τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν. Τα διαπιστώσαμε όλα αυτά από τις επισκέψεις της στα προνοιακά ιδρύματα και τις συζητήσεις που είχε με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους. Είναι διάχυτη η ικανοποίηση για τις προτάσεις και λύσεις και την ενίσχυση που θα υπάρχει στο στελεχειακό δυναμικό των προνοιακών δομών αλλά και για τη χρηματική ενίσχυση που θα υπάρξει, ώστε να μπορέσουμε να ανακαινίσουμε τα κτήρια στη Δωδεκάνησο».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου