Τοπικές Ειδήσεις

ΠΑΜΕ Ρόδου: Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ που αποφάσισαν την οργάνωση και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα ώστε να επιβάλλουν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με όρους αγωνιστικούς, μαζικούς, διεκδικητικούς.

Η προκλητική στάση της εργοδοσίας του ΟΤΕ με όπλο της όλους αυτούς τους μνημονιακούς- αντεργατικούς νόμους που οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει, για μια ακόμη φορά ζητά από τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη στρατηγική της διεύρυνσης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του ομίλου. Στρατηγική που έχει επιβεβαιωμένα αποτελέσματα. Για τους μετόχους: τεράστια κέρδη και μυθικά μερίσματα. Για τους εργαζόμενους: κατακερματισμός σε πολλές και διαφορετικές ταχύτητες, διόγκωση της δανεικής εργασίας, εργολαβοποίηση, εντατικοποίηση στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων, μισθούς πείνας, μείωση προσωπικού με «εθελούσιες» ή μη, απολύσεις..

Είναι άλλωστε κοινή παραδοχή της κυβέρνησης ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ΟΤΕ θα εφαρμοστεί και σε όλες της πρώην ΔΕΚΟ και ειδικά στην ΔΕΗ που και εκεί οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην σύνθλιψη κάθε δικαιώματος, αλλά και στην διάλυση και κατακερματισμό της εταιρίας για να γίνουν ποιο οικονομικά βιώσιμες. Ποιόν κοροϊδεύουν;

Όταν η κερδοφορία στον όμιλο ΟΤΕ έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα και ειδικά και μέσα στα χρόνια της κρίσης, κέρδη που οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα τους και την εντατικοποίηση της εργασίας παρήγαν, αλλά και παράλληλα εφαρμόζοντας ( με την βοήθεια των πλειοψηφιών της Ομοσπονδίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και τις συμβάσεις που υπέγραφαν) συνθήκες γαλέρας και εργασιακό μεσαίωνα.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ αποφάσισαν απεργία διαρκείας, με βασικό αίτημα των ταξικών δυνάμεων στον όμιλο για ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ (μητρικής, Cosmote, θυγατρικών, ενοικιαζόμενων, εργολαβικών) με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, σε περασμένα ξεχασμένα.

Σαν γραμματεία ΠΑΜΕ Ρόδου καλούμε την εργατική τάξη της Ρόδου να σταθεί δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου