Αθλητικά

ΕΦΟΑ: Η προκήρυξη της Α’ φάσης του διασυλλογικού της Β’ Εθνικής

• Στου άνδρες συμμετέχει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίου Σουλά και στις γυναικών ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης

Από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Σ.Α. Ραφήνας θα διεξαχθεί η Α’ φάση του διασυλλογικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Νότου σε άνδρες και γυναίκες.
Στους άνδρες δικαίωμα συμμετοχής έχει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίου Σουλά και στις γυναίκες ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, με την ΕΦΟΑ να ανακοινώνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα, αναλυτικά:
«Α΄ Φάση Διασυλλογικού Ανδρών- Γυναικών Β’ Εθνικής Κατηγορίας Νότου
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Παρασκευή 26 Νοεμβρίου- Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Ημερομηνία παράτασης Δευτέρα 29 Νοεμβρίου
Έδρα: Σ.Α. Ραφήνας
Επιδιαιτητής: Πατσουράκου Δώρα 6934306004
Υπεύθυνος Ε.Φ.Ο.Α
Διευθύντρια Αγώνων: Μαρσέλλου Σοφία 6972728225
Υπεύθυνη Covid-19: Μαρσέλλου Σοφία
Ιατρική κάλυψη ACTION MED
Δηλώσεις- Αποσύρσεις: Ημερομηνία δήλωσης Τρίτη 23 Νοεμβρίου (14:00)
H Φόρμα δήλωσης συμμετοχή πρέπει:
– Να σταλεί στα e-mail: dpatsourakou@yahoo.gr και diloseis@efoa.gr.
– Να σταλεί η απόδειξη της ηλεκτρονικής πληρωμής του ομίλου.
Για να είναι έγκυρη η δήλωση συμμετοχής του συλλόγου θα πρέπει:
Ο σύλλογος να κατεβάσει τη φόρμα αρχικής δήλωσης συμμετοχής και να τη συμπληρώσει με όλα τα στοιχεία των αθλητών. Βάσει της βαθμολογία των 2 πρώτων αθλητών που θα δηλωθούν στην Αρχική Δήλωση θα πάρει τη σωματειακή του κατάταξη ο σύλλογος. Δεν θα μπορούν να προστεθούν επιπλέον αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Οι αθλητές πρέπει να έχουν Ενεργό Μητρώο. Η ανανέωση του δελτίου γίνεται με ηλεκτρονική καταβολή: 10€ για ανανέωση δελτίου (όλοι) και 5€ για την Κάρτα αθλητή Γ’ 4μηνο 2021 (όσοι είναι μέχρι και 24 ετών). Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών γίνεται μέχρι Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στο deltia@efoa.gr
Ηλεκτρονική πληρωμή: Να έχει καταβληθεί το sign in μέχρι την ημερομηνία και ώρα δήλωσης. Η κατάθεση γίνεται στην τράπεζα αρ. λογ. ΕΦΟΑ Εθνική Τράπεζα, IBAN GR97 0110 0800 0000 0806 7887 508 και να αναγράφεται η πλήρη ονομασία του συλλόγου.
Κλήρωση: Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Τετάρτη 24/11 και ώρα 12:00 και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των αγώνων.
Υποχρεώσεις ομίλων:
– Ο συνοδός του κάθε ομίλου θα πρέπει να παραβρίσκεται στην έδρα των αγώνων 15 λεπτά πριν την έναρξη της συνάντησης για να κάνει την ημερήσια δήλωση της ομάδας.\\
– Η κάθε ομάδα πληρώνει συμμετοχή 50€
– Οι αθλητές της ομάδας είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν 1 ώρα μετά τη συνάντηση για διαιτησία (με ποινή αποκλεισμού της ομάδας σε περίπτωση άρνησης).
Οργάνωση και διεξαγωγή πρωταθλήματος
1.Συμμετοχή: Στη Β’ Εθνική κατηγορία Ανδρών-Γυναικών Νότου του 2021 συμμετέχουν οι ομάδες, α) που υποβιβάστηκαν από το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής του 2019, β) που παρέμειναν στην κατηγορία από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών – Γυναικών Νότος του 2019 και γ) που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις, στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας 2019 στην ΣΤ΄,Ζ΄,Η΄,Θ΄ και ΙΑ΄ Ένωση (όπου αυτό διεξήχθη).
Τα σωματεία που ανήκουν στην Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών-Γυναικών Νότου για το 2021 είναι τα ακόλουθα:
Β’ Εθνική Ανδρών Νότος Β’ Εθνική Γυναικών Νότος 1. Ο.Α. ΓΟΥΔΗ 1. Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ 2. Α.Ο. ΑΤΛΑΝΤΙΣ 2. Ο.Α.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 3. Α.Ο.Α. ΠΑΤΡΩΝ 3. Γ.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Γ. ΠΑΛΑΣΚΑΣ 4. Α.Σ. ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΝΤΕΡΗ 4. ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 5 Α.Ε. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 5. Ο.Α. ΖΩΓΡΑΦΟΥ – Ο.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΡΟΔΙΑΚΟΣ Ο.Α. – Ο.Α. ΧΑΛΚΙΔΑΣ – Α.Κ.Α. ΜΑΡΑΘΩΝΑ – Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ – Α.Ο. ΒΑΡΗΣ ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ 9. Σ.Α. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 9 Α.Ο.Α. ΠΑΠΑΓΟΥ – Ο.Α. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Ο.Α. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΥΘΑΣ – Α.Σ.Ε. ΘΗΣΕΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 12. Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ 12 Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – Α.Σ. ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ – Α.Ε. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – Ο.Α. ΑΓΙΟΥ ΣΟΥΛΑ ΡΟΔΟΥ – Ο.Α. ΧΑΛΚΙΔΑΣ – Α.Σ.Ε ΘΗΣΕΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – Α.Ο. Π. ΦΑΛΗΡΟΥ – Α.Ε.Τ. ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ – Ο.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Στην Γ΄ Εθνική κατηγορία Ανδρών- Γυναικών Νότου ανήκουν όλες οι ομάδες των ΣΤ΄,Ζ΄,Η΄,Θ΄, και ΙΑ΄ Ενώσεων που δεν είναι στην κατάταξη της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας Η διοργάνωση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Ανδρών- Γυναικών Νότου ανήκει στην ευθύνη των αντίστοιχων Ενώσεων.
Το κάθε σωματείο συμμετέχει με μία ομάδα.
• Η κάθε ομάδα συμμετέχει, με 2 παίκτες (υποχρεωτικά) και 2 αναπληρωματικούς (προαιρετικά), καθώς και με έναν προπονητή (υποχρεωτικά). Στην περίπτωση που κάποια ομάδα αδυνατεί να έχει προπονητή, μπορεί να συμμετάσχει και αντί για προπονητή να οριστεί από το Σωματείο ένας αρχηγός, ο οποίος μπορεί να είναι και κάποιος από τους παίκτες της ομάδας.
• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παίκτες γεννημένοι από το 2007 και πριν. Βάση του Κανονισμού προπονητών Αντισφαίρισης άρθρο 9 παρ. 3, όποιος κατέχει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Προπονητή από τη Γ.Γ.Α. δεν μπορεί να διατηρεί την αθλητική του ιδιότητα και να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες του αθλήματος, εκτός εάν έχει καταθέσει την άδειά του στην Ομοσπονδία. Η άδεια δεν μπορεί να κατατεθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 2 μηνών.
• Ομάδα που δεν θα δηλώσει συμμετοχή ή που θα δηλώσει συμμετοχή αλλά δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα του 2021, θα υποβιβάζεται αυτόματα στην Γ΄ Κατηγορία για το 2022.
Τελική Φάση
Ημερομηνία διεξαγωγής Τελικής Φάσης είναι 17 – 19 Δεκεμβρίου 2021 στην έδρα διεξαγωγής της Α΄ Φάσης (Σ.Α. Ραφήνας). Αναλυτική προκήρυξη για τη Τελική Φάση της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Νότου θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης.
* Ένσταση μπορεί να γίνει άμεσα για όλα τα θέματα Κανονισμών και διαδικασίας προς τον Επιδιαιτητή με παράβολο 100,0 € από τον αρχηγό – υπεύθυνο του συλλόγου εκτός των αποφάσεων κρίσεως αγωνιστικού περιεχομένου όπου οι αποφάσεις του Επιδιαιτητή είναι τελεσίδικες.
Ο Επιδιαιτητής αποφασίζει και απαντά εγγράφως στον ενιστάμενο με βάση τους υπάρχοντες Κανόνες I.T.F. και Ε.Φ.Ο.Α. για θέματα Κανονισμών και Προκήρυξης Αγώνων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου