Ειδήσεις

Κουντουρά: 1.200.000 θέσεις εργασίας προκύπτουν από τον τουρισμό

«Το 20% του ΑΕΠ μας είναι ο τουρισμός, 1.200.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας προκύπτουν από τον τουρισμό και τα έσοδα αυτά είναι ανάσα για την οικονομία». Αυτό τόνισε υπογραμμίζοντας τη σημασία του κλάδου από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά  στην έναρξη του συνεδρίου {RE}BRANDING DESTINATIONS που διεξάγεται στο πλαίσιο των εκθέσεων Philoxenia-Hotelia.

«Ξεπεράσαμε τα εμπόδια μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα και την αρνητική προβολή που είχε -πολλές φορές εσκεμμένα, από ανταγωνιστές μας- και καταφέραμε να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα» είπε η υπ. Τουρισμού. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε, επίσης, ότι με τις δράσεις και τη στρατηγική που ακολουθήθηκε, καταγράφηκαν ιστορικά ρεκόρ, για δύο συνεχόμενες χρονιές. «Το 2015 είχαμε 26 εκατομμύρια τουρίστες και περίπου 14 δις. ευρώ έσοδα, ενώ το 2016 ξεκίνησε δυναμικά και αναμένεται να ξεπεράσουμε όλες τις προσδοκίες» σημείωσε η υπουργός. Η ίδια αναφέρθηκε, επίσης, στην καλή συνεργασία που είχε με τις περιφέρειες και την τοπική αυτοδιοίκηση, με τα επιμελητήρια και τον ιδιωτικό τομέα, η οποία έφερε απτά αποτελέσματα.  Το κυβερνητικό στέλεχος δεν παρέλειψε, ακόμα, να αναφέρει το άνοιγμα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Κορέας αλλά και σε νέες αγορές. Παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του υπουργείου, βάσει των οποίων ενισχύθηκαν οι παραδοσιακοί προορισμοί, προβλήθηκαν νέοι, ενώ δόθηκε σημαντική βαρύτητα στον θεματικό τουρισμό. Την εκδήλωση χαιρέτισε και η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σπουδαιότητα που έχει η ανάδειξη της ιστορικότητας και του πολιτιστικού υπόβαθρου της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και τους συνέδρους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, υπογραμμίζοντας την ικανοποίησή του για τη φετινή Philoxenia, η οποία είναι η μεγαλύτερη από ποτέ. Στην άριστη συνεργασία που είχε με την υπουργό αναφέρθηκε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, τονίζοντας ότι δεν έχει σημασία από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται ο καθένας, αλλά ότι χρειάζεται κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της χώρας μας και του πολιτισμού της στο εξωτερικό.

reporter.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου