Ειδήσεις

Η Λέρος αποκτά το δικό της Ι.Ε.Κ

Το Δημόσιο ΙΕΚ Λέρου, είναι πραγματικότητα. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Μ. Κόλια, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο νησί μας κ. Λοβέρδου, υλοποιήθηκε το αίτημα του δήμου μας για ίδρυση και άμεση λειτουργία του αυτόνομου Δημόσιου ΙΕΚ στη Λέρο, με κωδικό 1114705.
Αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης και στελέχωσης του ΙΕΚ που μετά την απόφαση αποδοχής του Δημοτικού Συμβουλίου, θα λειτουργή-σουν για φέτος δυο τμήματα, ένα από το χώρο της υγείας και ένα από το χώρο του τουρισμού. Αναμένεται στη συνέχεια η λειτουργία τμήματος σχετικού με τον αθλητισμό.
Η ενέργεια αυτή θα δώσει προοπτική ανάπτυξης και προβολή στο νησί μας και ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης στους αποφοίτους Λυκείου της περιοχής μας και όχι μόνο. Η έγκριση της λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ Λέ-ρου δίνει και την κατάλληλη απάντηση εάν και πως ενδιαφέρεται η σημερινή δημοτική αρχή για την παιδεία.

e-leros.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου