Ειδήσεις

Γ. Κυρίτσης: Αναλαμβάνουμε τη μελέτη του νέου Νοσοκομείου, εφόσον το Υπ. Υγείας το χρηματοδοτήσει… (Επιστολή σε Βορίδη)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : ‘’ Ο Δήμος Κω θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου εφόσον υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για τη χρηματοδότηση του έργου΄΄

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ.Βορίδη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ.Δ.Κρεμαστινό, ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης ανακοινώνει, επίσημα, ότι ο Δήμος Κω θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου στο νησί, με την προϋπόθεση να υπάρξει σαφής και συγκεκριμένη δέσμευση από τον Υπουργό Υγείας για τη χρηματοδότηση του έργου.
Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε για αυτή του την πρωτοβουλία και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κοινοποιώντας τους ταυτόχρονα και την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως είναι γνωστό, αύριο Τρίτη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα ανακοινωθεί επισήμως η δωρεά οικοπέδου για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της Κω, από τον εκτελεστή της διαθήκης Μ.Κουγιουμτζή, κ.Κώστα Αδαμαντίδη.
Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης σε δήλωση του, τονίζει:
‘’ Η δωρεά του οικοπέδου από τον αείμνηστο Μιχάλη Κουγιουμτζή, όπως μας δηλώθηκε από τον εκτελεστή της διαθήκης του, κ. Κώστα Αδαμαντίδη, με σκοπό να ανεγερθεί εκεί το νέο νοσοκομείο της Κω, αποτελεί πρότυπο κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.
Ο Δήμος Κω έχει καθήκον και υποχρέωση να συμβάλλει και αυτός. Έμπρακτα και ουσιαστικά.
Ενημέρωσα σήμερα τον Υπουργό Υγείας αλλά και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για την πρόθεση του Δήμου να χρηματοδοτήσει την μελέτη κατασκευής του νέου νοσοκομείου.
Έθεσα μία και μοναδική προϋπόθεση: την ρητή και συγκεκριμένη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για τη χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής του νέου νοσοκομείου είτε μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είτε μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.’’
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής:

Προς
———–
1.Αξιότιμο Κύριο
Μάκη Βορίδη
Υπουργό Υγείας
2.Αξιότιμο Κύριο
Δημήτρη Κρεμαστινό
Πρόεδρο Επιτροπής Κοιν. Υποθέσεων
Βουλευτή Δωδεκανήσου

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής , είχα την ευκαιρία να αναδείξω τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην Κω αλλά και να καταθέσω προτάσεις για την επίλυση τους.
Στη συνεδρίαση αυτή τέθηκε και το θέμα της κατασκευής ενός νέου και σύγχρονου νοσοκομείου, αντάξιου της πατρίδας του Ιπποκράτη, το οποίο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
Γνωρίζουμε όλοι τις δημοσιονομικές δυσκολίες. Η δωρεά όμως της έκτασης που απαιτείται για την κατασκευή του, από τον εκτελεστή της διαθήκης Μ.Κουγιουμτζή, κ. Κ.Αδαμαντίδη, δημιουργεί νέα δεδομένα.
Η δωρεά αυτή ανοίγει νέες προοπτικές αφού μειώνει το κόστος του έργου.
Ο Δήμος Κω αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να υπερβεί τα όρια της δικαιοδοσίας του, να συνεισφέρει και αυτός σε αυτή την προοπτική της κατασκευής ενός μεγάλου έργου υποδομής για το νησί μας, που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος Κω είνα διατεθειμένος να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου, υπό την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο Υγείας θα αποδεχθεί τη δωρεά και θα δεσμευθεί για τη χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής, προσδιορίζοντας και τις πηγές χρηματοδότησης.
Η δέσμευση από την πλευρά του Δήμου Κω, ισχύει στο ακέραιο και εφόσον το Υπουργείο Υγείας καλύψει τη συγκεκριμένη προϋπόθεση της χρηματοδότησης κατασκευής του έργου, θα προβούμε άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες με τροποποίηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κω.

Με εκτίμηση
Γιώργος Κυρίτσης
Δήμαρχος Κω

aegeanews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου