Τοπικές Ειδήσεις

Απείχαν χθες οι φορείς από τη συνεδρίαση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Χωρίς την εκπροσώπηση των φορέων και της μειοψηφίας συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ με κύριο θέμα τον προγραμματισμό των συμμετοχών στις τουριστικές εκθέσεις.
Μετά από όσα διημείφθησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση τον Αύγουστο, όπου ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Φώτης Χατζηδιάκος εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά εκπροσώπων των φορέων και μελών του διοικητικού συμβουλίου, ενώ έκανε και άσεμνες χειρονομίες, απείχαν αυτή τη φορά η Ένωση Ξενοδόχων, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, το Επιμελητήριο αλλά και η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου, κ. Νίκος Μπόνης έστειλε επιστολή με την οποία ενημέρωνε για την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.
Συμμετείχαν στη συνεδρίαση ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων κ. Κώστας Κατσίβας, ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, Παναγιώτης Τοκούζης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πόκκιας, Τέρης Χατζηιωάννου και Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Ψυλλάκης.
Στελέχη της δημοτικής αρχής, μέλη της Διοίκησης του ΠΡΟΤΟΥΡ, φέρονται να απέδωσαν τις απουσίες σε… προεκλογικές σκοπιμότητες. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι πρόκειται για “κατάντια” να απέχουν οι φορείς από τη συνεδρίαση ενός φορέα που στοχεύει στην ανάδειξη της Ρόδου, ενώ ο δήμαρχος φέρεται να κράτησε ήπιους τόνους αυτή τη φορά επισημαίνοντας μόνο ότι πρόκειται προφανώς για μία συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση είχε αποχωρήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηριου, κ. Γιάννης Πάππου βαθιά προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά και τη φρασεολογία του δημάρχου. Μιλώντας στη «δημοκρατική», είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει ξανά σε σύσκεψη όπου υποβαθμίζεται ή υποτιμάται η προσωπικότητά του και η ακεραιότητα του θεσμού που εκπροσωπεί.
Αναλυτικά, ο κ. Πάππου είχε δηλώσει τα εξής: «Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, η κοινωνία μας, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες – επιχειρηματίες του νησιού μας, επιβάλλουν κοινούς στόχους, κοινή στρατηγική, αρμονική συνεργασία, εποικοδομητικούς και πολιτισμένους διαλόγους, αποτελεσματικές ενέργειες και ψυχραιμία. Μονάχα μέσα από γόνιμο διάλογο και αποτελεσματικότητα δράσεων, μπορούμε να βρούμε λύσεις και να πάμε τη Ρόδο εκεί που της αξίζει.
Αδυνατώ λοιπόν, αρνούμαι αν θέλετε, να παρευρίσκομαι σε οποιαδήποτε σύσκεψη, η οποία δεν πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας, της πολιτισμένης συμπεριφοράς προς τους συνομιλητές. Σε οποιαδήποτε σύσκεψη όπου υποβαθμίζεται ή υποτιμάται η προσωπικότητά μου και η ακεραιότητα του θεσμού που εκπροσωπώ».
Η εκπρόσωπος της μειοψηφίας κα Ευαγγελία Παναή μίλησε στη «δημοκρατική» για την απουσία της και τόνισε τα εξής: «Μετά όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση θα νομιμοποιούσαμε με την παρουσία μας όσα προβληματικά κάνει η παρούσα δημοτική αρχή. Επειδή δυστυχώς η υπομονή και η ευγένειά μας δεν εξελήφθησαν όπως έπρεπε από τη δημοτική αρχή δεν είχε νόημα να συμμετέχουμε αυτή τη φορά.
Ούτως ή άλλως οι αποφάσεις παίρνονται από την πλειοψηφία και ουδέποτε γίνονται αποδεκτές οι δικές μας επισημάνσεις και παρατηρήσεις.

Ο δήμαρχος με τη συμπεριφορά του απέδειξε την τελευταία φορά ότι δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα του αξιώματός του στο οποίο δεν ανταποκρίνεται. Περιμέναμε τη στοιχειώδη συγγνώμη για την ανήκουστη αυτή συμπεριφορά του την οποία ποτέ δεν ακούσαμε. Όφειλε μία δημόσια συγγνώμη ο δήμαρχος, ο οποίος προσέβαλε θεσμούς και φορείς. Αφού λοιπόν δεν το έκανε, δεν είχε κανένα απολύτως νόημα να συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις που στην πραγματικότητα είναι παρωδίες, χωρίς να τηρούνται πρακτικά κλπ. Ας συνεδριάζουν μόνοι τους, όπως ο δικός τους κώδικας αξιών επιτρέπει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου