Χρόνια προβλήματα, τα οποία εξαιτίας των τεράστιων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα καταγράφονται στις Λιμενικές Αρχές των Δωδεκανήσων ( και όχι μόνο).

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΠΛΣ βρέθηκαν στη Σύμη και τη Ρόδο και τα ( ξανά) κατέγραψαν.Το θέμα είναι να βρεθούν και λύσεις και γι’ αυτό δεν απαιτείται μόνο συνδικαλιστική πίεση αλλά και…βούληση εκ μέρους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων μόνον…αλλά και αντίληψης.

Η ανακοίνωση για τις επισκέψεις της ΠΟΕΠΛΣ:

Το χρονικό διάστημα από 12/10/15 έως 13/10/15 κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΚΩΣΤΑΚΗ Μιχαήλ και την εκπρόσωπο τύπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Βάσια επισκέφθηκαν το Λ/Χ ΣΥΜΗΣ και Κ.Λ ΡΟΔΟΥ.

Την 12-10-2015 το κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μαζί με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της ΕΠΛΣ ν.Δωδεκανήσου, επισκέφθηκαν την ακριτική ΣΥΜΗ και πραγματοποίησαν συνάντηση με το προσωπικό και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ/Χ ΣΥΜΗΣ. Τα κυριότερα προβλήματα τα οποία καταγράφηκαν είναι τα εξής:

– Υποστελέχωση, ένα σύνηθες φαινόμενο για τις Υπηρεσίες των Δωδεκανήσων.
– Υπερεργασία οι συνάδελφοι δουλεύουν από 12 έως και 18 ώρες.
– Το κτήριο που στεγάζεται το Λιμεναρχείο είναι παλιό και δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές (δεν διαθέτει χώρο κρατητηρίων).
– Το σκάφος είναι 15ετίας και παρόλη την προσπάθεια που έχει καταβληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με διάφορες επισκευές δεν έχει κατορθωθεί η πλήρης αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων του.
– Υγειονομικά υλικά που είναι απαραίτητα για την πρόληψη από μεταδοτικές ασθένειες δεν υπάρχουν σε επάρκεια (από το Αρχηγείο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σταλεί μόνο δυο (02) κουτιά μάσκες και γάντια). Ευτυχώς που σε αυτό τον τομέα υπάρχει η συμπαράσταση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου με την δωρεάν παροχή υγειονομικού υλικού).
– Αδυναμία πληρωμής του επιδόματος παραμεθορίου λόγω της σχετικής νομοθεσίας όπου απαγορεύει την καταβολή σε νησιά με οδικό δίκτυο κάτω των εξήντα χιλιομέτρων.

Την 13-10-2015 το κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μαζί με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της ΕΠΛΣ ν.Δωδεκανήσου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη ΡΟΔΟΥ Πλοίαρχο Λ.Σ ΑΡΜΠΟΥΝΙΩΤΗ Νικόλαο και στην συνέχεια με το υπόλοιπο προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου όπου συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό Λιμεναρχείο και έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με όλες τις τρέχουσες εξελίξεις (μεταθέσεις – προσφυγές 2015, ασφαλιστικό, Τ.Α.Λ.Σ., ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

Αξιοσημείωτο γεγονός το οποίο πρέπει να τονιστεί είναι ότι το Κ.Λ ΡΟΔΟΥ έρχεται πρώτο σε συλλήψεις διακινητών μεταναστών.

Πολύ σημαντικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς είναι ο χώρος των κρατητηρίων (ο τωρινός που έχει ανεβρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του επιβατηγού λιμένα έχει δώσει μια λύση, αλλά είναι προσωρινός και απέχει δυο χιλιόμετρα από το Λιμεναρχείο).

Ολοκληρώνοντας άλλη μια επίσκεψη σε Λιμεναρχεία των Δωδεκανήσων τα συμπεράσματα μας είναι πως το στελεχιακό δυναμικό που υπηρετεί στα ανωτέρω Λιμεναρχεία δείχνουν καθημερινά ζήλο, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, ασκούν υπερεργασία και έχουν πάρει στις πλάτες το θέμα του μεταναστευτικού.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. παρόλη την πολεμική που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες για τις μεταθέσεις υπήρξε ο μοναδικός εγγυητής της ενίσχυσης των υπηρεσιών του Ανατολικού Αιγαίου με προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν και οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτές τις Υπηρεσίες στα σπίτια τους.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δ.Σ της τοπικής ΕΠΛΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για την συνδρομή την οποία μας προσέφεραν.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜιχαήλΥπεύθυνος Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Βάσια
Εκπρόσωπος Τύπου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ