Ειδήσεις

Ρόδος: Αλλοδαπός κάτοικος Ασγούρου κατηγορείται ότι «γέμισε» του δρόμους από φόλες!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην εγκύκλιο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τους προϊσταμένους των εισαγγελικών εφετών της χώρας, με την οποία ζητεί να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι προβαίνουν σε βασανισμούς ζώων, με αφορμή την ένταση των φαινομένων βασανισμού, κακοποίησης και πράξεων βίας στη χώρα και μια νέα υπόθεση έρχεται στο φως μετά από έρευνα του Φιλοζωικού Σωματείου «Τυχερές Πατούσες».
Η κ. Κουτζαμάνη αναφέρει στην εγκύκλιό της ότι απαγορεύονται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός (η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός), η πώληση, εμπορία και παρουσίαση- διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού (όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού), στο οποίο απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, η σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων και ανθρώπου, με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά, καθώς και η μονομαχία μεταξύ ζώων.
Το φιλοζωικό σωματείο γίνεται συνεχώς δέκτης καταγγελιών και παραπόνων αναφορικά με την κακομεταχείριση ή την θανάτωση ζώων, στην περιοχή Ασγούρου.
Τέτοιες καταγγελίες έγιναν από τους κ.κ. Ναφισέ Μουράτογλου συζ. Χασάν Ναστρουλάχ, Χασάν Ναστρουλάχ, Ευδοκία Παπαδοπούλου και Νικόλαο Γαλανό του Λυκούργου, όλοι κάτοικοι στην περιοχή Ασγούρου και μέλη του συλλόγου.
Οι ανωτέρω έχουν κατοικίδια ζώα στις αυλές τους (γάτες, σκύλους κλπ).
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε μικρή απόσταση από τα σπίτια τους, κατοικεί ένας αλλοδαπός, ο οποίος έχει επιδείξει μια αντικοινωνική συμπεριφορά απέναντί τους, ενώ δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τα ζώα τους.
Ειδικότερα ο τελευταίος, Νικόλαος Γαλανός, κατήγγειλε ότι στις 6 Αυγούστου 2014, μετά την επιστροφή του στο σπίτι από την εργασία του βρήκε μια από τις γάτες του να “αφρίζει” και την πήρε αμέσως σε κτηνίατρο ο οποίος κατάφερε να την σώσει.
Αμέσως μετά ήλεγξε τον χώρο, οπότε διαπίστωσε ότι σε όλο το μήκος του δρόμου, από το σπίτι του και έως την είσοδο του γκαράζ του αναφερόμενου, υπήρχαν διάσπαρτες φόλες, τις οποίες μάζεψε και τις πήγε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας τον παραπάνω και το γεγονός αυτό.
Η Αστυνομία του πρότεινε να επισκεφθεί τον Εισαγγελέα για να του γίνουν συστάσεις, ενώ του είπαν να πετάξει τις φόλες, πράγμα το οποίο και έπραξε.
Παρά την Εισαγγελική παραγγελία την οποία παρέδωσε στην αστυνομία, ο αλλοδαπός φέρεται να μην κλήθηκε για να του γίνουν συστάσεις.
Το περιστατικό αυτό φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες να είναι ένα από τα πολλά που γίνονται καθημερινά στην περιοχή.
Η πρώτη και η τρίτη έγιναν μάρτυρες και ενός επεισοδίου το οποίο διαδραματίστηκε στον δρόμο, όταν ο καταγγελλόμενος, χρησιμοποιώντας ένα αεροβόλο πυροβόλησε μια γάτα ιδιοκτησίας της πρώτης μπροστά στα μάτια της ίδιας και των ανήλικων παιδιών της, τραυματίζοντας την σοβαρά. Το ζώο σώθηκε μόνο εξαιτίας της έγκαιρης βοήθειας του σωματείου.
Επίσης στις 13-8-2014 στις 8.30 π.μ ο δεύτερος Χασάν Ναστρουλάχ ανέφερε στο σωματείο ότι βρήκε το σκυλί του νεκρό οπότε το μετέφερε σε κτηνίατρο ο οποίος εξέδωσε σχετικό κτηνιατρικό πιστοποιητικό στο οποίο βεβαίωσε ότι ο θάνατος του ζώου προήλθε από οξεία δηλητηρίαση από κατάποση τοξικής ουσίας, της οικογένειας των οργανοφωσφορικών εστέρων (συνήθης παρουσία σε γεωργικά φάρμακα).
Η γύρω από τα σπίτια τους περιοχή μέχρι την ιδιοκτησία του αλλοδαπού φέρεται να είναι διάσπαρτη από φόλες οι οποίες γίνονται αντικείμενο περιέργειας και από τα παιδιά των οικογενειών με κίνδυνο κάποιο από αυτά να δηλητηριαστεί, ενώ οι θάνατοι των οικόσιτων ζώων τους είναι καθημερινή ρουτίνα…
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γ. Κυπραίος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου