Αθλητικά

Ε.Ι.Ο.: Στις 24 Οκτωβρίου η 2η τακτική γενική συνέλευση

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημέρωσε ότι την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 2η τακτική γενική συνέλευση.
Να σημειώσουμε ότι μέλος της ΕΙΟ με δικαίωμα ψήφου είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοιχτής Θάλασσας Ρόδου.
Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που ελήφθη ομόφωνα στην υπ΄αριθ. 1022 συνεδρίασή του, της 24ης-8-2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και την κείμενη νομοθεσία, καλούνται τα σωματεία-μέλη της Ε.Ι.Ο. να συμμετάσχουν στη 2η τακτική γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο των εγκαταστάσεων της Ε.Ι.Ο., στη Ναυταθλητική Μαρίνα Δήμου Καλλιθέας, την 24η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 08:00, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διατάξεως.
Εναλλακτικά, αν οι επιδημιολογικές συνθήκες, λόγω του COVID -19, δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης με την παρουσία των αντιπροσώπων των σωματείων -μελών, το διοικητικό συμβούλιο επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αποφασίσει, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ υπ΄αρ.οικ.72664/23-2-2021 (ΦΕΚ712,Β’,24-2-2021), όπως η Γ.Σ. διεξαχθεί και οι σχετικές αποφάσεις επί των θεμάτων της Η.Δ. ληφθούν με τη χρήση οποιασδήποτε σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας που υποστηρίζει την ταυτόχρονη επικοινωνία με εικόνα και ήχο περισσότερων των δυο φυσικών προσώπων.
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα Η.Δ. Στην περίπτωση αυτή η Γ.Σ. θα βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων αντιπροσώπων των σωματείων-μελών.
Θέματα ημερησίας διατάξεως:
-Εκλογή προέδρου και γραμματέα της γενικής συνέλευσης.
-Έγκριση αγωνιστικού προγράμματος έτους 2022.
-Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2022.
-Έγκριση τροποποιήσεων του κανονισμού Εγγραφών – Μετεγγραφών της Ε.Ι.Ο.
-Έγκριση τροποποιήσεων του κανονισμού Εθνικών Ομάδων της Ε.Ι.Ο.
Στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Ι.Ο. με ή χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα σωματεία μέλη της Ε.Ι.Ο, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις του ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και του καταστατικού της Ε.Ι.Ο.
Ως αντιπρόσωποι (τακτικός-αναπληρωτής) ορίζονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του ν.2725/1999 και των τροποποιήσεων αυτού. Δηλαδή ορίζονται αντιπρόσωποι μόνο τακτικά μέλη του Δ.Σ. του σωματείου που έχουν αποκτήσει, κατά το χρόνο του ορισμού τους, το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στο σωματείο.
Η απόφαση των σωματείων για τον ορισμό των αντιπροσώπων τους γνωστοποιείται στην Ε.Ι.Ο. με έγγραφό τους πέντε ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ., δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, συνοδευόμενη από απόσπασμα ή αντίγραφο πρακτικού Δ.Σ. για την απόφασή του περί του ορισμού.
Επισημαίνεται ότι τα αναγκαία στοιχεία για την ενημέρωση των σωματείων μελών επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θα καταχωρηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ι.Ο. σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ε.Ι.Ο.».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου