Τοπικές Ειδήσεις

Χαρ. Κόκκινος: “Άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικων έργων και αποκατάσταση των πυρόπληκτων δασικών περιοχών”

Από τον κ. Χαρ. Κόκκινο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (ιδιαίτερα Ρόδος και Πάρος) βίωσαν το πρόσφατο καλοκαίρι τη λαίλαπα των πυρκαγιών. Δυστυχώς την καταστροφή σε δασικές εκτάσεις και περιουσίες έζησαν πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Τεράστια η οικολογική καταστροφη και οι πολιτικές ευθύνες πολυεπιπεδες και μεγάλες…! Απουσίαζε σοβαρό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας και η “πολυδιαφημιζομενη” Πολιτική Προστασία αποδείχτηκε αναποτελεσματική . Έχοντας ως δεδομένα ότι : -Έχουμε εισέλθει στους φθινοπωρινους μήνες και τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται (λόγω της κλιματικής αλλαγής) έντονες βροχοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. -Αποδείχτηκε ότι τα νησιά μας παραμένουν ανοχύρωτα σε θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία και το περιβάλλον είναι “βαριά τραυματισμενο” από τις πυρκαγιές. -οι πολίτες αγωνιούν και επιθυμούν να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. -απαιτούνται αναδασώσεις και αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών Καλούμε -την πολιτεία (κυβέρνηση, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμους, Δασικές Υπηρεσίες) να διαθέσουν έγκαιρα και με διαφάνεια οικονομικούς πόρους για αντιπλημμυρικα έργα, να αποκατασταθουν οι πυρόπληκτες περιοχές, να προστατευθουν τα εναπομένοντα δάση και να αποζημιωθούν οι πολίτες (αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, πτηνοτροφοι κτλ) που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται” παρανάλωμα του πυρός” . -να αξιοποιηθούν άμεσα(και να επικαιροποιηθούν αν χρειάζεται) οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί για θέματα Πολιτικής Προστασίας και αντιπλημμυρικων έργων και τα πολιτικά πρόσωπα να συνεργαστουν με τους ειδικούς και έχοντες γνώση για τα παραπάνω θέματα. – να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των πολιτών (όπως έγινε επιτυχημένα και στο παρελθόν) για αυτοπροστασία από τα επικίνδυνα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα ζητήματα που αφορούν τη προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος δεν “παίζονται στα ζάρια”… Η κοινωνία μας αγωνίζεται και είναι σε επαγρύπνηση. Το απέδειξε ο εθελοντισμός, η πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στο αυθαίρετο κτίσμα στην περιοχή “Γλύστρα” της Ρόδου, οι διαμαρτυρίες κατά των παράνομων καταλήψεων στους αιγιαλους,οι εκδηλώσεις και οι ημερίδες για την προστασία του περιβάλλοντος που πραγματοποιούνται. Οι έχοντες την ευθύνη να δράσουν άμεσα. Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να ενημερώσει το Περιφερειακο Συμβούλιο για τον σχεδιασμό και τις ενέργειες της διότι παραμένει εκτεθειμένη σε πολλά… και οι “πληγές” των πρόσφατων πυρκαγιών που ανέδειξαν(και εκεί..) την πολιτική ανικανότητα της πρέπει να “θεραπευτουν”!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ –

Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” -Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου -Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου