Αθλητικά

Το «ΡΟΔΟΣ mini cup-junior festival» στις 29 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ροδήλιος Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν αγώνες δρόμου Criterium και Πίστας, με την επωνυμία «ΡΟΔΟΣ Mini Cup – Junior Festival» για μικρές αγωνιστικές κατηγορίες στο «Parking ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» που βρίσκεται στο 6o χλμ. της ΕΟ Ρόδου – Λίνδου. Παράλληλα με τον διασυλλογικό αγώνα, ο Ροδήλιος Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενούν το πρωτοποριακό «HERO BIKE 2030», την πρωτότυπη σειρά παιδικών ποδηλατικών events, η οποία είναι αφιερωμένη στους 17 Στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εξάλειψη της Φτώχειας.
Οι κατηγορίες του αγώνα είναι: Παμπαίδες – Παγκορασίδες, και Μίνι (μικρά – μεγάλα). Η πρωτότυπη αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα δεξιοτεχνίας με 17 εμπόδια –ΣΤΟΧΟΥΣ για παιδιά (ανοικτή συμμετοχή), που αγαπούν το ποδήλατο, ηλικίας από 6 ως και 15 ετών.
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
Σκοπός των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως ποδηλατικός προορισμός και η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας στις μικρές ηλικίες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα εκκίνησης:
10.30πμ – Μίνι Μικρά, αγώνας Criterium 4,2χλμ. (10 στροφές)
11.00πμ – Μίνι Μεγάλα, αγώνας Criterium 8,4χλμ. (20 στροφές)
11.30πμ – Παμπαίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)
12.00μμ – Παγκορασίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Κυκλική των 420 μέτρων, εντός του «Πάρκινγκ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στο 6ο χλμ της ΕΟ Ρόδου – Λίνδου
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ποδηλάτες με ενεργό δελτίο της ΕΟΠ για το 2019, στις κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω. Κάθε σωματείο συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Σε περίπτωση συμμετοχής άνω των 40 αθλητών ανά εκκίνηση, ο διοργανωτής μπορεί να θέσει ένα ανώτατο όριο συμμετοχής ανά σωματείο. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση εντός 24 ωρών από την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
Στους αγώνες δεξιοτεχνίας Open των 17 ΣΤΟΧΩΝ η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν αυστηρά την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή. Στην Γραμματεία θα γίνονται εγγραφές μόνο για τις Open κατηγορίες δεξιοτεχνίας.
Τα σωματεία δηλώνουν τους αθλητές τους στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα – δήλωση στο: info@rodilios.gr
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:
Από 9.30πμ. στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού. Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
θα διεξαχθεί στις 10:10πμ στο χώρο της εκκίνησης και η παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα λάβουν μέρος είναι υποχρεωτική.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο διασυλλογικός αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για την ποδηλασία Δρόμου.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ – ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ– ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο), ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο)
Στις κατηγορίες, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, σε κάθε στροφή θα αποχωρεί συγκεκριμένος αριθμός αθλητών, περνώντας την γραμμή τερματισμού στις τελευταίες θέσεις. Ο αριθμός αυτός, θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές στην εκάστοτε κατηγορία.
Για τον αγώνα Criterium των Μίνι: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμεινα πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)
ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Για τον αγώνα Criterium των Μίνι, τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού. Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (3) γύρους. Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα. Προσοχή: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης. Για τον αγώνα τύπου πίστας με αποκλεισμό: Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ισχύουν οι διατάξεις του 3.2.226 των κανονισμών της ΕΟΠ (Ουδετεροποίηση αγώνα).
Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
ΕΠΑΘΛΑ:
Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο – 5ο – 6ο δίπλωμα. Σε όλους τους μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στις δεξιοτεχνίες θα απονεμηθεί -αναμνηστικό δίπλωμα.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές των νικητών του αγώνα θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος των εκδηλώσεων. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.
ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ:
Ιατρός και εθελοντές Σαμαρείτες θα βρίσκονται στο χώρο των εκδηλώσεων.
ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ, και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Σταμάτης Παπανικόλας (Κριτής ΕΟΠ)
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Παπασταματάκης Ιωάννης τηλ.6944633636
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για τον αγώνα βρείτε στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/Rodilios Cycling Team/
ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:
Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν να δίδονται στον έντυπο τύπο, να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: στο facebook: https://www.facebook.com/Rodilios Cycling Team/ και να επεξεργάζονται από τους διοργανωτές και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:
• Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
• Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.
• Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
• Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
• Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.
• Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
• Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
• Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.
• Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών ή άλλων συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.
• Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου