Σε συνέντευξη τύπου (χθες) προς τα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης έκανε αναφορά στις βασικές κατευθύνσεις των πολιτικών που θα ασκήσει και ταυτόχρονα απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από δημοσιογράφους.
Για τον Στράτο Καρίκη
Ο δήμαρχος δήλωσε τα ακόλουθα για τον κ. Στράτο Καρίκη, που αποτελεί μέλος της δημοτικής αρχής μετά τη σύμπραξη της παράταξής του με αυτή του κ. Καμπουράκη:
Ο κ. Καρίκης ερχόμενος με τη δική του παράταξη, απέδειξε στην πράξη ότι οι θεωρίες περί σύγκλισης και συνεργασίας δεν πρέπει να αποτελούν απλά ευχολόγια. Ενώθηκε με την παράταξή μας. Είναι πλέον μέλος της και χαίρομαι που για πρώτη φορά στο νησί μας οι υποσχέσεις γίνονται πραγματικότητα.

Για την ανασυγκροτημένη «ΡΟΔΑ»
Η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, η βελτίωση της προσβασιμότητας αλλά και η βελτίωση των υπηρεσιών της ΔΕΣ ΡΟΔΑ προς τους πολίτες, αποτελούν βασικό στόχο της δημοτικής αρχής. «Και στις 18 έρευνες που υλοποίησε η παράταξή μας προεκλογικά, οι συμπολίτες μας ανέδειξαν πρώτο θέμα με διαφορά, το κυκλοφοριακό μαζί με την έλλειψη χώρων στάθμευσης και τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών. Η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και της περιοχής περιμετρικά της Μεσαιωνικής Πόλης είναι αυτό που περιμένουν οι κάτοικοι του νησιού. Ο ΡΟΔΑ, οφείλει να ανασυγκροτηθεί έτσι ώστε ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα, ο επισκέπτης και η επισκέπτρια του νησιού να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο κέντρο, να κάνουν με άνεση τα ψώνια τους στην τοπική αγορά, να απολαμβάνουν τη βόλτα τους…», είπε ο κ. Καμπουράκης.

Ανασχηματισμός
Οι αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλής των νομικών προσώπων θα αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως προβλέπεται από τον Κλεισθένη. Θα λογοδοτούν, κυρίως στους πολίτες, και βεβαίως στο δήμαρχο. Ο Κλεισθένης δίνει δυνατότητες ανασχηματισμού με στόχο πάντα τη βελτίωση και όχι το ανακάτεμα της τράπουλας. Θα πρέπει ο ανασχηματισμός να αποτελεί την αντικατάσταση ικανών από ικανότερους ώστε να αναπληρώνουμε χαμένο χρόνο και χαμένες ευκαιρίες, πάντα για το καλό των πολιτών.

Οι βασικές
προτεραιότητες
«Όπως διαπιστώσατε, ο δήμαρχος είναι επικεφαλής της διεύθυνσης των τεχνικών έργων και του προγραμματισμού σε συνεργασία βέβαια με τους συνεργάτες μας για τον καθένα από τους οποίους έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Αυτό δίνει σε μεγάλο βαθμό το στίγμα των προτεραιοτήτων μας», απάντησε ο κ. Καμπουράκης ερωτώμενος για τις βασικές του προτεραιότητες και τους τομείς στους οποίους θα δοθεί έμφαση.
Ειδικοί σύμβουλοι
Για την πρόσληψη ειδικών συμβούλων, όπως προβλέπεται από τον Κλεισθένη, ο κ. Καμπουράκης δήλωσε τα εξής: «Οι εποχές δεν επιτρέπουν δοκησίσοφους. Προσωπικά θα ήθελα να είναι ο τελευταίος που δηλώνει ότι γνωρίζει πράγματα. Πιστεύω ότι μπορεί κανείς να έχει γνώμη μόνο όταν έχει γνώση και γνώση πρέπει να εφαρμόζεται στην πράξη από τους καλύτερους. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ωθεί τους άξιους Έλληνες στο εξωτερικό και όταν παραμένουν στη χώρα, τους θέλει να είναι εθελοντές ή …χαμηλόμισθοι. Τα μεγάλα έργα απαιτούν τους άριστους και οι άριστοι θα πρέπει να πληρώνονται. Οι σύμβουλοι δεν είναι απλά αναγκαίοι, αλλά απαιτητοί».

Το μέλλον του ΠΡΟΤΟΥΡ
Σχετικά με το μέλλον του ΠΡΟΤΟΥΡ και την στρατηγική τουριστικής προβολής και προώθησης που θα ακολουθήσει ο δήμος Ρόδου, ο κ Καμπουράκης δήλωσε τα παρακάτω:
Το πώς αλλάζουμε το νησί και προσελκύουμε τους επισκέπτες που αναγνωρίζουν τι σημαίνει αυθεντική φιλοξενία, τι σημαίνει να ζήσεις την εμπειρία της Ρόδου Είναι μεγάλη η συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται το μάρκετινγκ και η τουριστική προώθηση και πώς να διδάσκεις το Ροδίτη να προσελκύει τους καλούς και ποιοτικούς πελάτες. Ακούσαμε διάφορες απόψεις στη συνάντηση των τοπικών φορέων με τον Υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο, η Περιφέρεια και ο Δήμος πρέπει να μη φειδόμαστε κόπων και προσπαθειών για να φέρουμε τον πελάτη που έχουμε ανάγκη και που επιθυμούμε.
Το τι θα γίνει ή δεν θα γίνει με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, θα αποτυπωθεί από τους αρμόδιους. Ήμουν στον τουρισμό… Δεν είμαι όμως δήμαρχος τουρισμού… για να αποφασίσω. Προφανώς και ο τουρισμός αποτελεί την κύρια δραστηριότητα στο νησί μας. Αποτελεί το 93% του ΑΕΠ σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Οι ειδικοί θα μας πουν πώς θα προσελκύσουμε τον επισκέπτη που επιθυμούμε.

Πρόσληψη
γενικού γραμματέα
Mε απόφαση, που εξέδωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, προσελήφθη η Δρ. Κυριακή Νικολαϊδου ως Γενική Γραμματέας του Δήμου Ρόδου με ισχύ από την υπογραφή της παρούσας απόφασης, για όλες τις συνέπειες, ασκώντας τα προβλεπόμενα από το άρθρο 38 παρ. 2 του Ν. 3801/2009 καθήκοντα (σχετικά έχει γράψει ήδη η «δ»).
Ο Δήμαρχος μπορεί, με απόφαση του, και με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του Ν. 3584/07, να εκχωρεί και άλλες αρμοδιότητες στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, όπως τροποποιήθηκε με την παρ 2 άρθρου 38 του Ν. 3801/2009.
Η Γενική Γραμματέας παύει να ασκεί τα καθήκοντά της και απολύεται αυτοδικαίως όταν ο Δήμαρχος που την διόρισε, απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο.
Η Δρ. Κυριακή Νικολαϊδου έχει πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κεντρική κρατική διοίκηση. Έχει διατελέσει επί δύο δημοτικές θητείες Γενική Γραμμάτεας σε ΟΤΑ, αλλά και ειδικός σύμβουλος σε ΟΤΑ, στέλεχος σε υπουργικό επίπεδο και στέλεχος σε συλλογικούς φορείς της αυτοδιοίκησης. Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στον τομέα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα και υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
Έλαβε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στη Δημόσια Πολιτική με άριστα από το ίδιο πανεπιστήμιο και με υποτροφία από το Τhe Ryoichi Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund (Sylff) της Ιαπωνίας και έχει βασικό τίτλο Σπουδών στις Πολιτικές επιστήμες & Δημόσια Διοίκηση από τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Κατέχει πιστοποιητικό του London School of Economics στο πεδίο Organization & Strategic Management. Από το 1999 έως το 2012 συνεπικουρούσε τη διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής ΝΟΠΕ του ΕΚΠΑ, στη Δημοσιονομική Οικονομία & Πολιτική και στην Μεθοδολογία Κοινωνικών Επιστημών.
Ολοκλήρωσε τη Μεταδιδακτορική της έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην αξιολόγηση της σχετικής οικονομικής αποδοτικότητας όλων των Δήμων της χώρας με τη μέθοδο Περιβάλλουσας Ανάλυσης Δεδομένων (Data Envelopment Analysis).
Έχει παρουσιάσει πλήθος εισηγήσεων σε συνέδρια και ημερίδες για την τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης (GRDE.EU) για την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά στο δίκτυο EuroHealth NET- Equity Action με εισηγήσεις στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο με αντικείμενο την αντιμετώπιση ανισοτήτων στην υγεία και στην προαγωγή της ευημερίας των παιδιών σε περιφερειακό επίπεδο.
Είναι μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη Δημήτρη Δανίκα.

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ρόδου

Με αποφάσεις του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι, με θητεία ενός έτους από τη δημοσίευσή τους.

Αναλυτικά:
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
Ορισμός Αντιδημάρχων
και μεταβίβαση
αρμοδιοτήτων Δημάρχου
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ:

1. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ

2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,
ΠΡΟΣΟΔΩΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

3. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ

4. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &
ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΡΑΣΛΙΑΣ

5. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ
ΜΝΗΜΕΙΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

6. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ &
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

7. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΚΙΑΧΑΓΙΑ-ΜΑΓΙΟΓΛΟΥ

8. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΤΤΑΒΥΡΟΥ & ΚΑΜΕΙΡΟΥ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΛΟΣΚΑΚΗΣ

9. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΝΔΟΥ &
ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ

10. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΑΝΤΟΥ &
ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ
ΤΑΣΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

11. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ,
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ & ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΗΣ

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ
1. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

2. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ

3. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΠΑΡΑΛΙΩΝ &
ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΜΟΣ

4. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &
ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

5.ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΡΟΔΙΩΝ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΙΤΗΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Απόφασή μας είναι να
ορίσουμε τον:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΡΜΑΕ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΠ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΡ:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΕΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΔΑ:
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΚΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΥΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ:
ΣΟΥΜΕΛΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ-
ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΠΑΡ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΙΑΔΗΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
01) ΑΝΤΩΝΗΣ Β. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
02) ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ
03) ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
01) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΡΑΣΛΙΑΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:
02) ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
03) ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης τονίζει:
«Μια νέα εποχή ξεκινάει για τη Ρόδο, με νέο αυτοδιοικητικό ύφος και ήθος. Οι νέοι αντιδήμαρχοι, έχουν μία και μόνη επιλογή: Να πετύχουν!
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και όρεξη για δουλειά, αναλαμβάνουν από σήμερα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, υπηρετώντας με σεβασμό το νησί και τους δημότες.
Στο νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου Ρόδου αποτυπώνεται η συνεργασία που επετεύχθη για μια ισχυρή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και η οποία συνιστά μια μεγάλη τομή για τη δημόσια ζωή στον τόπο μας.
Επιπλέον, η κατανομή των αρμοδιοτήτων αντιστοιχεί στις προτεραιότητες που έχουμε ιεραρχήσει μέσα από τον συνεχή διάλογο με την κοινωνία, προκειμένου να αλλάξουμε τα δεδομένα και οι Ροδίτες να δουν, επιτέλους, έργο χειροπιαστό και μετρήσιμο.
Μας περιμένει όλους σκληρή καθημερινή δουλειά, με αδιαπραγμάτευτη δέσμευση να ξαναδώσουμε στη Ρόδο τη λάμψη που αξίζει».

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ