Αθλητικά

Η Τετάρτη της κρίσης για τις αναδιαρθρώσεις

Αύριο στις 11 το πρωί ξεκινάει, στα γραφεία της ΕΠΟ, η συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της, τα οποία θα κληθούν να αποφασίσουν, με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο, για τη δομή των «μικρών» εθνικών πρωταθλημάτων.
Η πρόταση για την αναδιάρθρωση, στη βάση του μοντέλου που προβλέπει την ενοποίηση της Super League 2 και της Football League και τη δημιουργία μίας ενιαίας Β’ Εθνικής των δύο ομίλων, θα πέσει ξανά στο τραπέζι της συζήτησης, παρά το γεγονός πως η εισήγηση της Super League 2, έτσι όπως διαμορφώθηκε στην τελευταία της συνεδρίαση, άναψε «κόκκινο» (για μόλις μία ψήφο, δεν συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα 3/4), προτείνοντας τη διατήρηση της υφιστάμενης δομής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει μέχρι τέλους στη δημιουργία μίας ενιαίας Β’ Εθνικής, ελπίζοντας πως θα επιβεβαιωθούν στην πράξη τα μηνύματα της πλειοψηφίας των συναδέλφων του περί απόλυτης ταύτισης με τις δικές του θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα μοιάζουν να παραμένουν ανοιχτά.
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση, σήμερα, καθώς άλλος διαθέσιμος χρόνος δεν υπάρχει και οι ομάδες οφείλουν να μάθουν επιτέλους σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν, ώστε να τροποποιήσουν ανάλογα τον αγωνιστικό τους προγραμματισμό, αλλά και να πάρουν μία ιδέα για το οικονομικό πλαίσιο, στο οποίο θα μπορούν να βασιστούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου