Ειδήσεις

Πώς θα μειώσετε τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ – Διευκρινιστική εγκύκλιος

Οσοι περάσουν από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους εντός συγκεκριμένων προθεσμιών θα πληρώσουν το 50% του προστίμου. Σε 150 ευρώ αυξάνεται το πρόστιμο για τους εκπρόθεσμους πέραν των έξι μηνών, με το νέο μνημόνιο.

Tρεις νέες ειδικές προθεσμίες για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), προκειμένου οι ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προστίμου των 65 ευρώ (αυξάνεται σε 150 ευρώ με το νέο μνημόνιο), αν έχουν παρέλθει έξι μήνες από την ημερομηνία ελέγχου, δίνει το υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. Για όσους σπεύσουν τις επόμενες εβδομάδες θα ισχύει το προηγούμενο πρόστιμο των 65 ευρώ, το οποίο, μάλιστα, μπορεί να είναι μειωμένο κατά 50% αν περάσουν από ελέγχους εντός συγκεκριμένων προθεσμιών.

Όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών, θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταστεί άνω των έξι μηνών εκπρόθεσμοι από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) μέχρι και ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου, άρα στις 14 Σεπτεμβρίου και εφόσον αξιοποιήσουν τις παρακάτω ειδικές ευνοϊκές προθεσμίες:

Α. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.

B. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015

Γ. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε η διεύθυνση Ελέγχου Οχημάτων και Εγκαταστάσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επισημαίνεται στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες ΙΧ δεν προσέλθουν στις προαναφερθείσες ειδικές ημερομηνίες, αλλά τελικώς διενεργήσουν τον Τεχνικό έλεγχο εντός του 2015 (μέχρι τις 31/12/2015), θα καταβάλουν μεν το προσαυξημένο τέλος εκπροθέσμου ελέγχου, δηλαδή 65 ευρώ, ωστόσο, δεν θα τους επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ, αν έχουν παρέλθει έξι μήνες από την ημερομηνία ελέγχου του οχήματος.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου