ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Η ευθύνη του κλεισίματος του Αεροδρομίου στο Καστελλόριζο βαραίνει την Κυβέρνηση. Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σαντορινιός

Κατά­θεση Ανα­φο­ράς»

Σε άμεση κοι­νο­βου­λευ­τική παρέμ­βαση για το κλεί­σιμο του Δημο­τι­κού Αερο­λι­μένα Καστελ­λό­ρι­ζου προ­χώ­ρη­σαν ο Τομε­άρ­χης Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής και Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτά­ριος Σαντο­ρι­νιός και ο Τομε­άρ­χης Υπο­δο­μών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Στην Αναφορά που κατέ­θε­σαν οι δυο Τομε­άρ­χες σημειώ­νε­ται ότι ο Δημο­τι­κός Αερο­λι­μέ­νας Καστελ­λό­ρι­ζου έχει παύσει τη λει­τουρ­γία του από το Σάββατο 16/7/22 λόγω ασθέ­νειας του μονα­δι­κού υπαλ­λή­λου του Πύργου Ελέγχου. Το γεγονός του κλει­σί­μα­τος του Αερο­δρο­μίου έχει προ­κα­λέ­σει ήδη πολλά προ­βλή­ματα στη δια­σύν­δεση του ακρι­τι­κού νησιού της Μεγί­στης, ειδικά εν μέσω της θερινής περιό­δου, ενώ ανα­δει­κνύει το σημα­ντικό ζήτημα της υπο­στε­λέ­χω­σης των περι­φε­ρεια­κών μικρών αερο­δρο­μίων των νησιών.

Συγκε­κρι­μένα, όπως ανα­φέ­ρε­ται στην επι­στολή του Πανελ­λή­νιου Συλ­λό­γου Τηλε­πι­κοι­νω­νια­κών της Υπη­ρε­σίας Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρίας, στα 11 από τα 15 παρα­με­θό­ρια αερο­δρό­μια, τα οποία παρέ­χουν υπη­ρε­σίες Πλη­ρο­φο­ριών Πτήσεων, υπη­ρε­τεί μόνο ένας υπάλ­λη­λος, προ­σπα­θώ­ντας να εξυ­πη­ρε­τή­σει όλα τα είδη των πτήσεων (επι­βα­τι­κές, στρα­τιω­τι­κές, ιατρι­κές), καθ’ όλη την διάρ­κεια της ημέρας, χωρίς άδειες και χωρίς ρεπό. Μάλιστα στα 7 από τα 11 αυτά αερο­δρό­μια οι υπάλ­λη­λοι δεν είναι μόνιμοι αλλά μετα­κι­νού­νται από άλλα αερο­δρό­μια δημιουρ­γώ­ντας και σε αυτά ντόμινο ελλεί­ψεων και υπο­στε­λέ­χω­σης.

Το πρό­βλημα της έλλει­ψης προ­σω­πι­κού στον εν λόγω κλάδο έχει τονι­στεί επα­νει­λημ­μένα στο αρμόδιο Υπουρ­γείο αλλά και στην Διοί­κηση της ΥΠΑ, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμ­βαί­νει κάτι αντί­στοιχο, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας τις περι­πτώ­σεις της Ικαρίας, της Μήλου, κ.α. Παρόλα αυτά υπάρχει πλήρης αδια­φο­ρία των αρμό­διων υπη­ρε­σιών αφή­νο­ντας νησιά και άλλες περιο­χές της χώρας δίχως αερο­πο­ρική δια­σύν­δεση, σημειώ­νουν οι δυο βου­λευ­τές στην Αναφορά τους.

Ο Νεκτά­ριος Σαντο­ρι­νιός και ο Νίκος Παππάς τονί­ζουν ότι η επι­τε­λική ανι­κα­νό­τητα της Κυβέρ­νη­σης έκλεισε το αερο­δρό­μιο του Καστελ­λό­ρι­ζου, ενός ακρι­τι­κού νησιού με μεγάλη εθνική σημασία και μάλιστα σε μια χρονική συγκυ­ρία που κλι­μα­κώ­νε­ται η τουρ­κική προ­κλη­τι­κό­τητα. Η πολι­τική απο­δυ­νά­μω­σης της Υπη­ρε­σίας Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρίας έχει φέρει το υπάρχον προ­σω­πικό σε κατά­σταση εξά­ντλη­σης, με επι­κίν­δυ­νες συνέ­πειες για τη συν­δε­σι­μό­τητα πολλών περιο­χών της χώρας αλλά για την ασφά­λεια των πτήσεων. Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για την επα­νέ­ναρξη της λει­τουρ­γίας του Αερο­δρο­μίου του νησιού και για την ενί­σχυση με μόνιμο προ­σω­πικό της ΥΠΑ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Πολίτης

    100% επιδοτήσεις στους ξενοδόχους να δίνουμε και για τα υπόλοιπα….
    Εχει δώσει πολλές φορες αυτή η κυβέρνηση αποδείξεις ότι δεν την ενδιαφέρει ο δημόσιος τομέας
    Οπως με την υγεία
    Την περίοδο του covid τους έλεγαν όλοι ήρωες, τώρα βλεπε νοσοκομείο Ρόδου
    Φανταστείτε τα νοσοκομεία μικρότερων νησιων