ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διενέργεια ΕΔΕ αναφορικά με συμβάν στη Ρόδο μεταξύ λιμενικών και επιβάτη πλοίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
λιμεναρχειο ροδου
Ενη­με­ρώ­θηκε, σήμερα, η Λιμε­νική Αρχή Ρόδου, ότι μεσημ­βρι­νές ώρες εχθές στελέχη του Λιμε­νι­κού Φυλά­κιου του εμπο­ρι­κού λιμένα ν. Ρόδου, παρεί­χαν συν­δρομή ανα­φο­ρικά με έναν επι­βαί­νο­ντα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2” Ν.Π. 10764, ενώ βρι­σκό­ταν στο λιμένα Ακα­ντιάς ν. Ρόδου, κατά τη δια­δι­κα­σία φόρ­τω­σης για την εκτέ­λεση προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νου δρο­μο­λο­γίου του.
Συγκε­κρι­μένα, τα εν λόγω στελέχη μετέ­βη­σαν στο ανωτέρω πλοίο, όπου εντό­πι­σαν έναν άνδρα (α.λ.σ.) να βρί­σκε­ται μόνος του σε κάθισμα αερο­πο­ρι­κού τύπου άνευ υπο­δη­μά­των και του ζήτησαν τα στοι­χεία του, χωρίς αυτός να αντα­πο­κρί­νε­ται, κι όταν του ζήτησαν να τους ακο­λου­θή­σει, αντέ­δρασε βίαια εις βάρος τους, με απο­τέ­λε­σμα να ακο­λου­θη­θεί η δια­δι­κα­σία χει­ρο­πέ­δη­σής του.
Στη συνέ­χεια, κατόπιν ελέγχου σε ταξι­διω­τικό σάκο που βρι­σκό­ταν κοντά του, βρέθηκε μία ταυ­τό­τητα γυναί­κας, η οποία έπειτα από ανα­κοί­νωση του πλοίου, προ­σήλθε στο σημείο, και ανέφερε πως είναι η αδερφή του ανωτέρω, ο οποίος κατά δήλωσή της αντι­με­τώ­πιζε πρό­βλημα υγείας κι ότι τον συνό­δευε στη ν. Λέρο.
Άμεσα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του αφαί­ρε­σαν τις χει­ρο­πέ­δες και απηύ­θυ­ναν συστά­σεις προς τη συγγενή του να μην απο­μα­κρύ­νε­ται από τον ασθενή-αδερφό της, ώστε να μεριμνά για την ασφά­λειά του.
Στη συνέ­χεια τα ανωτέρω στελέχη απο­βι­βά­στη­καν από το πλοίο, το οποίο απέ­πλευσε κανο­νικά για την εκτέ­λεση του προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νου δρο­μο­λο­γίου του.
Ακο­λού­θως και κατά τον κατά­πλου του εν λόγω πλοίου στη ν. Λέρο, ο ανωτέρω ασθενής υπο­στή­ριξε ότι δέχθηκε επίθεση από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρ­κεια του ελέγχου του.
Από το Κεντρικό Λιμε­ναρ­χείο Ρόδου δια­τά­χθηκε η διε­νέρ­γεια Ένορκης Διοι­κη­τι­κής Εξέ­τα­σης, προ­κεί­με­νου εξα­κρι­βω­θεί τυχόν διά­πραξη πει­θαρ­χι­κών ή έτερων παρα­πτω­μά­των από μέρους των στε­λε­χών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.