Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, δείχνει ότι ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, μετά τον ανασχηματισμό που απομάκρυνε από την κυβέρνηση του τους διαφωνούντες υπουργούς του.
Με την αλλαγή το κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Τσίπρας τώρα είναι επικεφαλής ενός υπουργικού συμβουλίου πιο πιστού σε αυτόν, γεγονός που τον αφήνει να υλοποιήσει ευκολότερα τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί στους πιστωτές της Ελλάδας.
Οι πρόωρες εκλογές δείχνουν πιθανές, από την στιγμή που το ελληνικό κοινοβούλιο θα νομοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες πολιτικό τοπίο, στο οποίο ο κ. Τσίπρας είναι “όμηρος” ανάμεσα στους αντάρτες του κόμματος του και στην αντιπολίτευση που στηρίζει το νομοθετικό του έργο.
Ένας υπουργός του έκανε λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
Εάν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι η χώρα θα πάει σε τέταρτες γενικές εκλογές από τον Μάιο του 2012, αναφέρει το άρθρο και παρότι ο κ. Τσίπρας πιθανώς να διατηρηθεί στην εξουσία- σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του να επανακτήσει τον έλεγχο του κόμματος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ