Αθλητικά

Καλυμνιακός: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας των «σφουγγαράδων»

Μετά τον ΠΑΟΚ Κω και ο Καλυμνιακός, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, σχετικά με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Έκπληκτοι διαβάσαμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 9/6/2020! Μια απόφασή που όπως αναφέρουν και άλλες ομάδες του βορείου συγκροτήματος, στερείται σχεδιασμού, ανάπτυξης ομάδων, που βρίσκονται εκτός Ρόδου, και διάλυση του βορείου συγκροτήματος.
Ερώτημα: Γιατί ανεβήκαν οι δυο δεύτερες ομάδες από την Β’ Κατηγορία Ρόδου και δεν ανέβηκε, από τον απαξιωμένο μάλλον όμιλο Νήσων, ο Καλυμνιακος που τερμάτισε δεύτερος; Για να γίνει ακόμα δυσκολότερη η οικονομική διαβίωση λόγω ταξιδιών, των ομάδων του βορείου συγκροτήματος όπως, της Λέρου, αλλά και των τεσσάρων ομάδων από την Κω; Και διευκολύνοντας και άλλο τις ομάδες της Ρόδου; Γιατί υποβιβάζετε και άλλο το Πρωτάθλημα του βορείου συγκροτήματος;
Ένα πρωτάθλημα που πρέπει να διεξαχθεί με 5 ομάδες μόνο. Ένα βόρειο συγκρότημα που αντιπροσωπεύεται από 6 νησιά όπως τους Λειψούς, την Πάτμο, την Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω και την Νίσυρο. Νησιά που είχαν, αλλά μια, άλλα δυο, και άλλα 5 και 6 ομάδες, και έχουν έρθει πλέον στο σημείο να μην μπορούν να κατεβάσουν ομάδα λόγω οικονομικών δυσκολιών, και καμία οικονομική ενίσχυση από την κοινωνία και ενίοτε από την Ομοσπονδία. Θα θέλαμε να μάθουμε μήπως δημιουργώντας την Α’ Κατηγορία Νήσων με την άνοδο του Καλυμνιακού και των ήδη υπάρχων σε αυτήν την κατηγόρια 5 ομάδων από το βόρειο συγκρότημα, και προσθέτοντας 5 ομάδες από την Ρόδο, δυσκολεύετε αυτές (ομάδες Ρόδου) στην οικονομική τους διαβίωση.
Πρόταση
Το πιο ορθό για όλους θα ήταν να φτιαχτεί ο δεύτερος όμιλος Α’ Κατηγορίας Νήσων από τα νησιά που τον απαρτίζουν προσθέτοντας και 5 ομάδες από την Ρόδο. Έτσι θα αναβαθμιζόταν το πρωτάθλημα στα απαξιωμένα νησιά, και λόγω της μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας, θα αύξανε το ενδιαφέρον του κόσμου και της κοινωνίας, των νησιών που τις αντιπροσωπεύουν, όπως επίσης και την αύξηση των παιδιών στον αθλητισμό. Παρακαλούμε την ΕΠΣ να προβεί σε ενέργειες και να αποδείξει ότι είναι ΕΠΣ Δωδεκάνησου και όχι ΕΠΣ Ρόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου