Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι του Πρασίνου δέχονται άδικες και μη υφιστάμενες κατηγορίες από δημότες, μέσω διαφόρων ομάδων των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook). Για τη διαχείριση και τη φροντίδα του πρασίνου οι αρμόδιοι υπάλληλοι (γεωπόνοι, ανθοκηπουροί κι εργάτες) προσπαθούν με φιλότιμο και με όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες που τις δημιουργούν οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους γίνονται πολλές φορές αποδέκτες παραπόνων από δημότες όταν έρχονται σε άμεση επαφή, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από τις ελλιπείς υπηρεσίες των δήμων για τις οποίες αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι εκάστοτε δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις. Οι συκοφαντικές “επιθέσεις” στους εργαζόμενους ενισχύονται από το κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού (κανιβαλισμός) που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους και που μόνο τυχαίες δεν είναι. Στοχοποιούνται οι δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ως υπαίτιοι για όλα τα δεινά της χώρας, απαξιώνονται οι υπηρεσίες κι έτσι πιο εύκολα ιδιωτικοποιούνται. Αυτό εξάλλου συμβαίνει και στο Δήμο μας όπου μέρος της συντήρησης του πρασίνου έχει παραδοθεί σε εργολάβους, αντί να ενισχυθεί με προσωπικό η Υπηρεσία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, καθόλου τυχαία δεν είναι κατά το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Νισύρου η αναίτια επίθεση του Δημάρχου σε εργαζόμενο, την οποία καταγγέλλει εκφράζοντας το ενδεχόμενο να επίκειται ιδιωτικοποίηση της μονάδας αφαλάτωσης με πρόσχημα… την «Ανάπτυξη».

Ας μην τους το επιτρέψουμε.

Ρόδος 17/06/2020

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ