Ειδήσεις

Φορολογούνται και οι Σύλλογοι Γονέων!

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στη ΔΟΥ Ρόδου.

Πραγματοποιήθηκε συγκεκριμένα συγκέντρωση στην είσοδο του κτηρίου και εν συνεχεία αντιπροσωπεία συνδικαλιστών επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εφορίας κ. Νίκο Καλογερόπουλο και του ανέλυσε το πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την απόφαση του αρμοδίου υπουργείου για την φορολόγηση των συλλόγων.

«Οι Σύλλογοι Γονέων αντιμετωπίζονται σαν εταιρείες. Αποτέλεσμα είναι να τους επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Δεν είμαστε λογιστές ούτε οικονομολόγοι. Είχαμε την καλή διάθεση να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Αντιμετωπιζόμαστε όμως με άσχημο τρόπο», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Ειρήνη Καραπάνου.
«Τα πρόστιμα φθάνουν και τα 700 ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος που πραγματοποιήσαμε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το ψήφισμά μας θα σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ δεσμεύθηκε να έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών. Εμείς δεν θα πληρώσουμε τίποτε», δήλωσε η κ. Καραπάνου και πρόσθεσε πως οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν.

«Οι συνδρομές των γονέων είναι πενιχρές. Δεν έχουμε δυνατότητα να πληρώσουμε. Επιπλέον δεν θα επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν εταιρείες», δήλωσε η κ. Ειρήνη Καραπάνου.

Στον προϊστάμενο της Εφορίας Ρόδου κ. Νίκο Καλογερόπουλο παραδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Η Ένωση Γονέων Δήμου Ρόδου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού, διαμαρτύρονται έντονα για την επιβολή προστίμων από την εφορία με την υποβολή φορολογικής δήλωσης των Συλλόγων (αλλαγές προέδρων ανά διετία). Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται οι Σύλλογοι Γονέων σαν επιχειρήσεις και εταιρείες και να φορολογούνται με τα ίδια κριτήρια. Σας τονίζουμε ότι όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης και τα καταστατικά των Συλλόγων, δεν είμαστε κερδοσκοπικοί οργανισμοί και κύριος στόχος μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για τα παιδιά μας. Τα έσοδα των Συλλόγων είναι πενιχρά και προέρχονται από τις συνδρομές των μελών μας, που είναι γονείς με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, άνεργοι ή απλήρωτοι, οπότε και αδυνατούμε εκ των πραγμάτων να πληρώσουμε τα εξωφρενικά ποσά που επιβάλλονται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Απαιτούμε:
•Να μην πληρώσει κανένας Σύλλογος πρόστιμο στην εφορία.
•Να δοθεί η ευκαιρία στους Συλλόγους να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση χωρίς το βάρος του φοροεισπρακτικού μέτρου.

•Να εξαιρεθούν οι Σύλλογοι Γονέων από το άδικο φοροεισπρακτικό μέτρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΜΑ    18.06.2014 13:13

    Πόσο ηλίθιοι είστε! Οι σύλλογοι είναι ένας από τους πνεύμονες των σχολείων. Δίνει λύσεις εκεί που το κράτος δεν θέλει.
    Ψηφίστε τους ξανά να μας διαλύσουν όλους εντελώς.

Σχολιασμός άρθρου