Ειδήσεις

Δήμος Καλύμνου: Πρόταση για 100 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Καλυμνίων υπέβαλε στις 10 του μήνα πρόταση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 100 θέσεις εργαζομένων ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕκαι ΥΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δύο μέρες η ΚΕΔΕ ζήτησε από την αρμόδια αρχή του υπουργείου Εργασίας τη διεύρυνση του πεδίου ειδικοτήτων που μπορούν να ενταχθούν στο νέο κύκλο κοινωφελούς εργασίας στους δήμους πριν την προκήρυξή του.

Οι ειδικότητες που ζητά η ΚΕΔΕ να ενταχθούν στο νέο κύκλο του προγράμματος είναι προσωπικό εργατών καθαριότητας, εργατών κήπων, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, προκειμένου να θεραπευτούν τα προβλήματα και εμπόδια του προηγούμενου κύκλου, να έχει πρακτικό αποτέλεσμα το πρόγραμμα και να καλυφθούν υπαρκτές και μεγάλες ανάγκες έλλειψης προσωπικού.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με επιστολή του στην αρμόδια γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Άννα Δαλλαπόρτα, ζητά τη διεύρυνση του πεδίου ειδικοτήτων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στο προηγούμενο κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας «συναντήσαμε

ανυπέρβλητα εμπόδια και καταγγελίες γιατί με το προσωπικό γενικών καθηκόντων, όπως εσείς το περιγράφετε, δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να καλύψουμε υπαρκτές και μεγάλες ανάγκες έλλειψης προσωπικού, λόγων της απαγόρευσης προσλήψεων, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου