Τοπικές Ειδήσεις

Επένδυση και Αξιοποίηση Δημοτικού Ανθόκηπου πρώην «Ήχος και Φως» – Η εταιρεία “εγκαλεί” τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Από την εταιρεία «Ήχος και Φως» απεστάλη η ακόλουθη επιστολή:

ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ Α.Ε.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Ρόδος 18 Μαΐου 2019

 Προς : Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Υποψήφιων Δημάρχων Ρόδου

κ. Χατζηδιάκο Φώτη

κ. Καμπουράκη Αντώνη

κ. Καρίκη Στράτο

κ. Κρητικό Δημήτρη

κ. Πότσο Καλετό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΜΜΕ

Επένδυση και Αξιοποίηση Δημοτικού Ανθόκηπου πρώην «Ήχος και Φως»

Η εταιρεία ειδικού σκοπού Ήχος και Φως Α.Ε. συστάθηκε αποκλειστικά για την υλοποίηση της επένδυσης στο Δημοτικό Ανθόκηπο του πρώην «Ήχος και Φως», την οποία ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε ο Δήμος Ρόδου για την ανάδειξη φορέα διαχείρισης το 2013.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού σύναψε τη σχετική σύμβαση με τον Δήμο Ρόδου την 28η Φεβρουαρίου 2018 και αμέσως ξεκίνησε τις εργασίες για τη δημιουργία θεματικού πάρκου αφού έλαβε, σε πρότερο χρόνο, τις απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και κατέβαλε στον Δήμο Ρόδου το αιτούμενο μίσθωμα που προέβλεπε σχετικά η σύμβαση παραχώρησης.

Στο πλαίσιο χρηματοδότησης της επένδυσης, οι μέτοχοι της εταιρίας αναζήτησαν, πέρα από τα ίδια κεφάλαια τους και την τραπεζική χρηματοδότηση, την υπαγωγή της στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Η εταιρεία ενήργησε άμεσα για την εξασφάλιση της ενίσχυσης αυτής πράγμα το οποίο ήταν προαπαιτούμενο από τις πιστώτριες τράπεζες για τη συνολική χρηματοδότηση του έργου και πέτυχε την υπαγωγή της επένδυσης τον Ιούνιο του 2018. Η αίτηση του έργου βαθμολογήθηκε πρώτη από όλες τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν στον Νομό Δωδεκανήσου.

Έκτοτε, όλες οι επενδύσεις που έχουν οριστικά εγκριθεί και περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων έχουν υπογραφεί από τον αρμόδιο κατά το νόμο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου πλην της επένδυσης της δικής μας εταιρείας.

Παρ΄ όλες τις έγγραφες και προφορικές οχλήσεις που έχουμε προβεί προς τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και συνολικά στις αρμόδιες υπηρεσίες στο Υπουργείο Οικονομικών καθώς και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν.Α., δυστυχώς έως σήμερα, ο Περιφερειάρχης Ν.Α. αρνείται να προχωρήσει το τυπικό σκέλος δηλαδή αυτό της υπογραφής της ατομικής απόφασης υπαγωγής της επένδυσης της εταιρείας μας.

Για τον λόγο αυτό η εταιρεία,  μετά από επτά και πλέον μήνες καρτερικής υπομονής και αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να προβεί άμεσα στην υπογραφή της σχετικής απόφασης, ώστε να μην χαθεί εξ ολοκλήρου η φετινή τουριστική περίοδος γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της ίδιας της επένδυσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του νησιού. Επιπλέον η στασιμότητα, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για την εταιρεία και κατ΄επέκταση την τοπική αγορά και οικονομία.

Επισημαίνεται δε ότι η είσοδος τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών στον ανθόκηπο του «Ήχος και Φως» προβλέπεται να είναι ελεύθερη. Θα αποτελέσει λοιπόν μία επένδυση προστιθέμενης αξίας στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Ρόδου και επιπλέον πόλο έλξης επισκεπτών στην Παλαιά Πόλη, μία πρότυπη επένδυση σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, από την οποία κερδισμένοι θα είναι οι κάτοικοι του νησιού ως χρήστες, το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και ο Δήμος ως συνεργαζόμενος εταίρος χωρίς να έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ. Θα περιμέναμε κατά συνέπεια όπως και όλοι οι Ροδίτες ότι η αναβίωση του «Ήχος και Φως» θα τύγχανε της αμέριστης συμπαράστασης όλων των εμπλεκομένων. Ενώ βρισκόμαστε ήδη στον 2ο χρόνο της σύμβασης παραχώρησης και οι μέτοχοι της εταιρείας έχουν ήδη επενδύσει άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από ίδια κεφάλαια στο έργο, αυτό  παραμένει ένα ημιτελές εργοτάξιο μέσα στο κέντρο της πόλης της Ρόδου γεγονός το οποίο εκθέτει όλους όσοι έχουν την ευθύνη για την ολοκλήρωσή του,  και πρωτίστως το νησί μας, απέναντι στους κατοίκους του αλλά και στους επισκέπτες του.

Το έργο της αναβίωσης του «Ήχος και Φως» πιστεύουμε ότι για τη σημερινή αλλά και για την αυριανή δημοτική αρχή και τους δημότες του νησιού μας είναι σημαντικό μια και αποτελεί μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου, ενώ καταφανέστατα και για λόγους που δεν γνωρίζουμε, η Περιφερειακή Αρχή στέκεται εμπόδιο στην επιτυχή υλοποίηση του.

Η παρούσα επιστολή απευθύνεται προς όλους τους εν δυνάμει αυριανούς δημάρχους του νησιού της Ρόδου και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να τεθεί δημόσια το πρόβλημα που η Περιφερειακή Αρχή έχει δημιουργήσει, με ορατό πλέον τον κίνδυνο και το έργο να μην ολοκληρωθεί και να χαθούν οι 170 και πλέον θέσεις εργασίας που προβλέπεται να δημιουργηθούν.

Η εταιρεία μας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε και οι δημότες του νησιού μας, θα επιθυμούσαν  να ενημερωθούν επισήμως για τις θέσεις και τις απόψεις των υποψήφιων Δημάρχων και να δεσμευτούν δημοσίως για τις ενέργειες στις οποίες  θα προβούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η στάση της Περιφερειακής Αρχής, ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση και η ολοκλήρωση της επένδυσης του Ήχος & Φως.

Με εκτίμηση, για την Ήχος και Φως Α.Ε.,

Κώστας Γ. Βρούχος Διευθύνων Σύμβουλος

 

20190518 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ ΑΕ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

oristikos_pinakas_katataxis_ge_p14_231018_Δωδεκάνησος ΓΕ

anakoinosi_or_pinaka_n4399_ge_221018_Δωδεκανησος ΓΕ

φεκ 5649 17 12 2018

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου