Η απόφαση ήταν αρνητική… Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου δεν θα έχει κατά πάσα πιθανότητα εκπρόσωπο στα γυναικεία μπαράζ ανόδου που θα διεξαχθούν από 20 έως 24 Ιουνίου στην Αθήνα. Οι γυναίκες του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου, δεν θα συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Οι πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις βασικών αθλητριών σε συνδυασμό με την έλλειψη του στόχου της ανόδου, είχαν ως αποτέλεσμα να αποφασίσει το Δ.Σ. της ομάδας να μην ταξιδέψει το γυναικείο τμήμα στην Αθήνα, κάτι πάντως που γίνεται για πρώτη φορά με πρωταθλητή μας. Αμέσως οι «ερυθροκίτρινοι» ενημέρωσαν τον Ιπποκράτη Κω (ήταν φιναλίστ στο φάιναλ-φορ της Σύμης), ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να ταξιδέψει στην Αθήνα για να συμμετέχει στους αγώνες μπαράζ, ώστε να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες οι αθλήτριες του. Κατά τα φαινόμενα πάντως η απάντηση της Ε.Ο.Κ. στο αίτημα του Ιπποκράτη Κω θα είναι αρνητική, οπότε στη σημερινή (13:00) διαδικασία της κλήρωσης το πιο πιθανό σενάριο αναφέρει ότι τα Δωδεκάνησα δεν θα έχουν εκπρόσωπο.
ΜΕ ΟΚΤΩ ΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ
Την κατάκτηση του γυναικείου τίτλου στις γυναίκες πανηγύρισε στην Τ.Ε. Λέσβου ο Θησέας Παναγιούδας, ο οποίος κέρδισε με 43-41 τον Αίολο Μυτιλήνης στον τρίτο και τελευταίο τελικό. Έτσι, ο Θησέας θα μπει σήμερα στην κληρωτίδα της Ε.Ο.Κ., ενώ στην Τ.Ε. Χίου πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αιγέας. Οι Κυκλάδες δεν διοργάνωσαν πρωτάθλημα, ενώ τα Δωδεκάνησα δεν θα έχουν εκπρόσωπο. Άρα οι ομάδες που θα κληρωθούν στους δύο υποομίλους νότου είναι οι εξής: Άρης Θήβας (πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε.), Θησέας Παναγιούδας Λέσβου, Πελασγός Μεγαλόπολης, (πρωταθλητής Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.), Αιγέας Χίου, Πρωταθλητής Κρήτης (Αρκάδι Ρεθύμνου ή Ο.Φ.Η.), Πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α.Κ. (Ολυμπιάδα Λεχαίου ή Δαναοί Άργους), Πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α.Η. (Αχαΐα- Ηλεία) και Πρωταθλητής Τ.Ε. Σάμου.
Ο Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος συνεχάρη τον Ιπποκράτη Κω για την κατάκτηση του τίτλου στις παγκορασίδες. Αναλυτικά: «Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος με την παρούσα επιστολή του, θέλει να εκφράσει τα συγχαρητήρια του στην ομάδα του Ιπποκράτη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Δωδεκανήσου στην κατηγορία των παγκορασίδων. Πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση του Ιπποκράτη, το προπονητικό team αλλά και στις νεαρές αθλήτριες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ