Αθλητικά

Μαραθώνιος Ρόδου: Όλα έτοιμα για την 9η διοργάνωση

Το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Απριλίου δόθηκε η τελευταία συνέντευξη Τύπου ενόψει του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, με τα πάντα να είναι έτοιμα για την σπουδαία διοργάνωση.
Η «δσπορ» παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία των όσων ανέφεραν οι ομιλητές της συνέντευξης Τύπου:
Μαριέτα Παπαβασιλείου (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής):
Σας καλωσορίζω στην τελευταία συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Ρόδου, ενός αγώνα που έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας.
Ο Μαραθώνιος Ρόδου… ξεκίνησε την πορεία του τον Οκτώβριο του 2014 και έχε διανύσει τη δική του ξεχωριστεί διαδρομή κατέχοντας μία θέση μεταξύ των ποιο σημαντικών δρομικών διοργανώσεων στον κόσμο.
Έχει εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, διεξάγεται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και κατατάσσεται στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρας μας λόγω της οργανωτικής και λειτουργικής αρτιότητας.
Ο Μαραθώνιος του 2024 επιστρέφει με πολλές εκπλήξεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί έχουν ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών, αφού πλησιάζουμε τους 4000 συμμετέχοντες και πραγματικά το νούμερο είναι απίστευτο.
Μεταξύ των συμμετεχόντων υπάρχουν πολύ σημαντικοί αθλητές, που έχουν σημειώσει εξαιρετικούς χρόνους, αυτό δείχνει ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει κερδίσει μία θέση μέσα στους μεγαλύτερους αγώνες ανά τον κόσμο.
Φέτος θα έχουμε την χαρά να έχουμε κοντά μας τον νικητή του Μαραθωνίου της Αθήνας για το 2023 Παναγιώτη Καραΐσκο, ο οποίος θα συμμετέχει στον αγώνα των 10χλμ., ενώ είναι μεγάλη χαρά να έχουμε ως πρεσβευτή μας τον Ολυμπιονίκη Πύρο Δήμα ο οποίος και θα ανάψει τον βωμό της Μαραθώνιας Φλόγας.
Ο Μαραθώνιος θέλουμε να αφήσει ως διοργάνωση το δικό του κοινωνικό αποτύπωμα, έχουμε προγραμματίσει δύο διαφορετικές δράσης. Την Κυριακή μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει μία μίνι κρουαζιέρα μέσα στο λιμάνι της Ρόδου, με αφετηρία απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ρόδου αλλά και τους νοσοκομείου, επίσης σε συνεργασία με τον ΄΄Σύνδεσμο Αγάπης΄΄ θα συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας.
Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό αν δεν είχαμε την πολύτιμη στήριξη και την βοήθεια από τους εθελοντές και φυσικά από τους χορηγούς μας, του οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Ραντεβού την Κυριακή 21 Απριλίου στην μεγάλη αθλητική γιορτή του νησιού μας και του Νότιου Αιγαίου».
Αλέξανδρος Κολιάδης (δήμαρχος Ρόδου):
«Μαριέτα, μιλάμε πια στον ενικό μεταξύ μας γιατί νομίζω γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά μετά από τόσα χρόνια, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ως πολίτες την προσπάθεια που κάνεις κάθε χρόνο. Έχετε ανεβάσει πολύ ψιλά τον πήχη.
Θα ήθελα αυτή η μεγάλη προσπάθεια που κάνετε να αγκαλιαστεί από όλους. Η προσπάθεια που κάνετε είναι τεράστια και αξίζει την υποστήριξη όλων.
Ο Μαραθώνιος Ρόδου δίνει πραγματικά ένα πρεστίζ, δίνει μία δυναμική στο νησί μας, πανελλαδικά και όχι μόνο. Θα έλεγα ότι η διαφήμιση και η εξωστρέφεια σε όλο τον κόσμο μέσα από τον Μαραθώνιο είμαι εμφανής.
Πρέπει να είμαστε ειλικρινής, φέτος ο Δήμος Ρόδου δεν κατάφερε να βοηθήσει με τον τρόπο που ήθελε να βοηθήσει. Σας υπόσχομαι ότι την επόμενη χρονιά στον επετειακό αγώνα θα είμαστε πολύ πιο κοντά στη διοργάνωση.
Βασίλης Ζήκας (αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ):
«Ο Μαραθώνιος Ρόδου είναι μια ξεχωριστεί αθλητική γιορτή που μέσα από τον αθλητισμό προβάλει τον πολιτισμό και δημιουργεί τοπική τουριστική αναπτυξιακή δραστηριότητα. Αναδεικνύει αξίες όπως έχουν καλλιεργηθεί από την αρχαία Ελλάδα, όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και ο συναγωνισμός.
Δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αισθανθούν την χαρά της συμμετοχής και της κίνησης. Στοχεύει πέρα από την βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας τον συμπολιτών μας, στην προαγωγή των αληθινών ανθρώπινων σχέσεων και στην προάσπιση όλων εκείνων των αξιών και των ιδανικών που καθιστούν μία κοινωνία ενεργεί και ικανή με επίκεντρο των άνθρωπο. Δίνει την ευκαιρία για συνεργασίες μεταξύ φορέων και προσώπων, κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους και εθελοντές.
Η συνεργασία, σχεδόν όλων των τοπικών φορέων και των φορέων της αυτοδιοίκησης είχαν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη συμμετοχή που έχει εξαντλήσει τους αριθμητικούς μας στόχους και μας δίνει την δύναμη να ανεβάσουμε τον πήχη πιο ψηλά για την επόμενες χρονιές».
Άκης Δελαπόρτας (εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού):
«Θα ήθελα εκ μέρους της Περιφέρειας να συγχαρώ την κ. Παπαβασιλείου για όλα. Τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις νομίζω είναι ότι καλύτερο για το νησί μας τη Ρόδο για να διαφημιστεί.
Μιλήσαμε με την κ. Παπαβασιλείου πριν από μερικές ημέρες και μου είπε ένα αριθμό συμμετοχών, 940, και σήμερα έφτασε κοντά στις 4000 συμμετοχές, τι άλλο να πούμε εκτός από μπράβο.
Καλή επιτυχία στον Μαραθώνιο της Ρόδου. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του».
Γιάννης Παπαβασιλείου (πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων):
«Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ήταν από την αρχή διπλά στον Μαραθώνιο Ρόδου. Θα ήθελα να θυμίσω ότι το 2014 σε οικογενειακές συζητήσεις με την αδελφή μου την Μαριέτα και ορισμένους φίλους, ξεκίνησε η ιδέα του Μαραθωνίου, την οποία πήρε πάνω της και την έφτασε πάρα πολύ ψηλά.
Έχουμε να ανακοινώσουμε ότι την επόμενη χρονιά, στην 10η διοργάνωση, εμείς σαν Ένωση Ξενοδόχων θα διαφημίσουμε το γεγονός ως μέγα event σε όλα τα συμβόλαια μας, που σημαίνει 2.600.000 άνθρωποι που θα επισκεφθούν τη Ρόδο θα ξέρουν ότι του χρόνου την τάδε ημερομηνία θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος και θα πρότεινα του χρόνου ο Μαραθώνιος να γίνει τριήμερος και όχι μονοήμερος.
Θα ήμαστε παρόντες, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και ακόμα περισσότερο. Καλή επιτυχία σε όλους».
Γιώργος Αντώνογλου (αντιπρόεδρος ΕΒΕΔ):
«Γνωρίζουμε ότι το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα ξεκίνησε για να τιμήσει του σπουδαίους δρομείς της αρχαιότητας, που έτρεξαν αποστάσεις δεκάδων και εκατοντάδων χιλιομέτρων για να μεταφέρουν μηνύματα. Μηνύματα νίκης, τέλους πολέμου και ειρήνης.
Με την παγκόσμια κατάσταση, η οποία μόνο ελπιδοφόρα δεν είναι και με όλα τα τραγικά που συμβαίνουν στην γειτονία μας, ας στείλουμε και εμείς μέσω του 9ου Μαραθωνίου από τη Ρόδο μας, το μήνυμα για το τέλος των πολέμων και την επικράτηση της ειρήνης.
Θα ήθελα και εγώ να δώσω τα συγχαρητήρια μου και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στο να φτάσουμε να διεξάγεται αυτό το τεράστιο γεγονός.
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, και όπως δείχνουν τα στοιχεία με παγκόσμια απήχηση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου