Τοπικές Ειδήσεις

«Μέγα πλήθος και μέγα πάθος» στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Aντώνη Kαμπουράκη!

Μπροστά σε ένα αμέτρητο πλήθος, που αυθορμήτως συγκεντρώθηκε, και το οποίο διέκρινε το πάθος, πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Ήδη μπορεί να πει κανείς, ερμηνεύοντας αντικειμενικά τα ίδια τα πράγματα ότι η Ρόδος ψήφισε για νέο δήμαρχο τον κ. Αντ. Καμπουράκη.

Το πλήθος χειροκρότησε τα λόγια του Αντ. Καμπουράκη, ιδιαιτέρως όταν είπε «Υπάρχει ένας ωραίος στίχος του Διονύση Σαββόπουλου, που λέει ”δόξα είναι, η ευθύνη της δικής μας αλλαγής”. Είναι καιρός για αλλαγή. Είναι η ώρα η Ρόδος, να προχωρήσει μπροστά». Το πλήθος αφόπλισε όμως, εκτός από την αμεσότητα και η ειλικρίνεια του ομιλητή, που έσπευσε εξαρχής να ξεκαθαρίσει: «Δεν τάζουμε τον ουρανό με τ’ άστρα. Μακριά από εμάς κάθε τέτοια λογική. Ούτε λέμε “ναι σε όλα”. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Στην ομιλία του, ο κ. Αντ. Καμπουράκης, είπε αναλυτικά τα εξής:

Ροδίτισσες & Ροδίτες, Φίλες & Φίλοι,

Σας ευχαριστώ, που με την παρουσία σας, σήμερα εδώ, δείχνετε, τι πραγματικά θα πει, Με Δύναμη για τη Ρόδο!

Δεν έγινε ιδιαίτερη κινητοποίηση για σήμερα. Το ξέρετε. Δεν προσκαλέσαμε, συμπολίτες μας που πολύ θα ήθελαν, να βρίσκονται απόψε εδώ. Είπαμε, να μαζευτούμε μόνο οι υποψήφιοι, και οι πιο στενοί φίλοι, του συνδυασμού. Το πράξαμε με την συνηθισμένη μας σοβαρότητα. Με αφοσίωση και στόχευση: Αυτού, που πρέπει να πετύχουμε: Το καλύτερο για την Ρόδο μας.

Αλλά είμαστε πολλοί, αυτοί που θέλουμε, την αλλαγή στον τόπο μας. Και κάθε μέρα γινόμαστε, όλο και περισσότεροι.

Το μήνυμα της Δύναμης για τη Ρόδο, κερδίζει μυαλά, και καρδιές. Γιατί είναι το μήνυμα, της αλήθειας. Δεν πάει άλλο!

Πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας, στα χέρια μας. Να τολμήσουμε να ζήσουμε καλύτερα, σε μια καλύτερη Ρόδο, σε μια Ρόδο, που θα ξαναβρίσκει τον αληθινό εαυτό της, σε μια Ρόδο, που θα ξαναβρίσκει τη Λάμψη και την Αίγλη της.

Απόψε λοιπόν είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Εγκαινιάζουμε το “σπίτι” μας. Το “Σπίτι” της παράταξής μας.

Το «Σπίτι» αυτό είναι δικό σας. Για συναντήσεις, για ενημέρωση, για διάλογο. Χρησιμοποιείστε τα  γραφεία  μας και τον εξοπλισμό τους  για να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο  το μήνυμα πως η Ρόδος γυρίζει σελίδα.

Ταυτόχρονα όμως, μην ξεχνάτε. Έχουμε αγώνα δρόμου μπροστά μας. Το μήνυμά μας, πρέπει να πάει παντού. Σε κάθε γωνιά της Ρόδου. Κι αυτό δεν είναι δουλειά γραφείου.

Σας καλώ λοιπόν, να περπατήσουμε και μαζί. Σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά. Πόρτα-πόρτα. Σπίτι-σπίτι. Μεθοδικά και οργανωμένα, να μεταφέρουμε μήνυμα αυτοπεποίθησης, αισιοδοξίας, πραγματικής ελπίδας.

Ξημερώνει, καινούργια μέρα!

Φίλες & Φίλοι, Αγαπημένοι μου Συμπολίτες,

Οι ορίζοντες, είναι ανοιχτοί, ξανά, μπροστά μας. Ομολογώ, ότι δεν φανταζόμουν, πόσο έντονο θα είναι το ενδιαφέρον, των συμπολιτών μας, σε αυτόν το δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα.

Νιώθω υπερήφανος, για τον Συνδυασμό μας. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ρόδος, αυτή τη στιγμή. Με έντιμους, ικανούς, υπερήφανους Ροδίτες. Που δεν μασάνε τα λόγια τους. Που έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Που βγαίνουν μπροστά, για να κερδίσουμε την Ρόδο, που αξίζουμε πραγματικά.

Γιατί, ποιος θα φτιάξει πρόγραμμα αναγέννησης της Ρόδου; Αυτοί που δοκιμάστηκαν στην Αυτοδιοίκηση, και δεν τα κατάφεραν; Αυτοί που δεν προχώρησαν το νησί μας, ένα βήμα μπροστά; Αυτοί, που αυτάρεσκα αναπαύονται στις δάφνες της εξουσίας τους, χάνοντας επαφή με τους κατοίκους, αυτού του νησιού, και τα προβλήματά τους;

Φίλες & φίλοι,

Υπάρχει ένας ωραίος στίχος του Διονύση Σαββόπουλου, που λέει «δόξα είναι, η ευθύνη της δικής μας αλλαγής».

Είναι καιρός για αλλαγή!

Είναι η ώρα η Ρόδος, να προχωρήσει μπροστά.

Και για αυτό δουλεύουμε.

Κάνουμε περιοδείες, γυρίζουμε όλοι μας σε όλο το νησί. Και θα συνεχίσουμε εντατικότερα. ΟΧΙ μονάχα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ! Αλλά με σοβαρότητα, με ευθύνη και με συνέχεια. Μετεκλογικά. Και καθ’ όλη την διάρκεια, της Δημοτικής μας Θητείας. Βλέπουμε προβλήματα, ακούμε απόψεις, καταγράφουμε προτάσεις. Συζητάμε με απλούς πολίτες, με φορείς, με θεσμικούς εκπροσώπους.

Με όλους αυτούς, που είδαν στο εγχείρημά μας, τη σοβαρότητα και την ευθύνη, που πρέπει να δείχνει, μια σύγχρονη, αποτελεσματική, τοπική διακυβέρνηση. Κάνουμε ανοιχτές συζητήσεις, και ακούμε με προσοχή. Και όχι, για τα μάτια του κόσμου.

Δημιουργήσαμε ψηφιακή πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου, προκειμένου κάθε πολίτης να έχει λόγο, για τον τόπο του, και να μας καταθέσει την ιδέα του, και την πρότασή του. Τόσο απλά!

Ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας, και παρουσιάσαμε επτά Στρατηγικές Δεσμεύσεις του σχεδίου, για τη μεγάλη αλλαγή στη Ρόδο. Για μια Ρόδο με την αίγλη, και τη λάμψη που αξίζει!

Πρώτη Δέσμευση, η οικονομία του νησιού μας. Το πώς θα στηρίξουμε την τοπική οικονομία, τις υποδομές μας, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση.

Δεύτερη Δέσμευση, το περιβάλλον. Πώς θα το προστατεύσουμε, πώς θα το αξιοποιήσουμε, και πώς θα δώσουμε ώθηση, στην τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Τρίτη Δέσμευση, οι αστικές αναπλάσεις, σε όλη τη Ρόδο. Τα έργα, που θα κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής, και την καθημερινότητα στο νησί μας. Τα μεγάλα έργα υποδομής, που χρειαζόμαστε.

Τέταρτη, ο Τουρισμός. Πώς θα αναβαθμιστεί ποιοτικά, ενισχύοντας τα τοπικά εισοδήματα, αξιοποιώντας, και αναδεικνύοντας το ιστορικό, το πολιτιστικό, το τοπικό ανθρώπινο απόθεμα, του νησιού μας.

Πέμπτη Δέσμευση, η κοινωνική φροντίδα. Ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Αλλά και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών, και δράσεων, για μείζονα κοινωνικά προβλήματα, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η νεανική παραβατικότητα, και η ενδοοικογενειακή βία.

Έκτη, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου, και η πρόσβαση των νέων μας, σε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους, άθλησης & αναψυχής.

Και Έβδομη Δέσμευση, η διακυβέρνηση του Δήμου. Πώς θα φτιάξουμε ένα μοντέλο, χρηστής και διαφανούς και εύκολης διακυβέρνησης. Με σύγχρονες μεθοδολογίες, κι έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πώς θα καταφέρουμε, οι εξαίρετοι υπάλληλοι, που υπηρετούν σήμερα, να ξεδιπλώσουν τις πραγματικές, δυνατότητές τους. Για έναν Δήμο που να υπηρετεί τον δημότη, κι όχι τον Δήμαρχο.

Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε, το πλήρες, και αναλυτικό πρόγραμμά μας. Δεν τάζουμε τον ουρανό, με τ’ άστρα. Μακριά από εμάς κάθε τέτοια λογική. Ούτε λέμε “ναι σε όλα”. Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους. Βγαίνουμε μπροστά, με μια ολοκληρωμένη & ρεαλιστική πρόταση, Αυτοδιοικητικής  Διακυβέρνησης.

Γιατί εμείς θέλουμε, οι πολίτες να γνωρίζουν. Εδώ, μιλάμε για τις ζωές μας!

Μιλάμε για τη δυνατότητά μας, να προγραμματίζουμε με σιγουριά, το μέλλον μας. Να παράγουμε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλούτο. Που ωφελεί εμάς, τις οικογένειές μας και την τοπική μας κοινωνία.

Φίλες & φίλοι,

Η δημιουργικότητα, είναι στο DNA του Ροδίτη. Υπήρξε βασικό στοιχείο της ιστορίας μας, και είναι στοιχείο, της συλλογικής περηφάνιας μας. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε, και σήμερα,  με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Να τελειώσουμε επιτέλους, με το “αυτό δεν γίνεται”. Να τελειώσουμε με τους διαχωρισμούς, “οι δικοί μας και οι άλλοι”.

Όλα τα μπορούμε. Αρκεί να τα αποφασίσουμε. Αρκεί να είμαστε, όλοι μαζί! Και να το θυμάστε αυτό: Η μεγαλύτερη δύναμη της Ρόδου, είμαστε εμείς, οι Ροδίτισσες & οι Ροδίτες!

Ασφαλώς, δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τα χρόνια, και τις ευκαιρίες που χάθηκαν. Μπορούμε όμως, και πρέπει, να δημιουργήσουμε μόνοι μας, νέες ευκαιρίες για το σήμερα και το αύριο. Για όλη τη Ρόδο. Μέχρι, και το πιο απομακρυσμένο χωριό μας.

Εμείς βλέπουμε τη Ρόδο, ως ενιαίο σύνολο. Και μόνο μέσα από ενιαίες πολιτικές, όπως εκφράζονται στους Επτά Άξονές-Δεσμεύσεις μας, μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, αλλά και προοπτική για τους νέους ανθρώπους.

Φίλες & φίλοι,

Το εγχείρημά μας, δεν είναι προσπάθεια ενός ανθρώπου. Αλλά συλλογική. Της εξαιρετικής ομάδας, που συμπορεύεται μαζί μου. Αλλά, και κάθε κατοίκου της Ρόδου. Γιατί καμία προσπάθεια δεν θα πετύχει, αν δεν έχει τη στήριξη της ίδιας, της τοπικής μας κοινωνίας. Και ιδίως όσων θέλουν, να τερματιστεί η σημερινή στασιμότητα, του νησιού μας. Με το πρόγραμμά μας, το σχέδιό μας, τους ανθρώπους που καθημερινά πυκνώνουν τις τάξεις της παράταξής μας, είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε στη Ρόδο, τη Δύναμη που Χρειάζεται.

Γι’ αυτό και δεσμεύομαι προσωπικά, πως θα αναζητήσω, μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, τις μεγαλύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Και να ξέρετε ότι το πρόγραμμα αυτό, δεν είναι ουτοπία. Είναι απόφαση. Να το πάμε μέχρι το τέλος. Εμπιστοσύνη σημαίνει, να κάνουμε τον λόγο μας πράξη. Κι αυτό είμαστε, αποφασισμένοι να κάνουμε. Προχωράμε μαζί! Και προχωράμε δυνατά! Περήφανοι για όλα αυτά, που μπορούμε, όλοι μαζί να καταφέρουμε. Περήφανοι & αποφασισμένοι!

Για μια Ρόδο που θα Λάμπει ξανά! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Καλή συνέχεια, & καλή δύναμη στον αγώνα μας! Από σήμερα, οι πόρτες των γραφείων μας, είναι ανοιχτές. Και μετά τις εκλογές, θα είναι ανοιχτές για τους Ροδίτες, και οι πόρτες, του Δήμου της Ρόδου!

Χίλια ευχαριστώ!

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • gianis    18.04.2019 10:48

    TO PROBLHMA EINAI GIA TOYS YPOPSIFIOYS TI PROTYNOYN, PROTA AP’OLA GIA TH RODO EINAI H ASFALEIA OPOS SE OLH THN ELLADA, DIOTI H ELLADA EPI SYRIZA EGINE AFGAGISTAN KAI XEIROTERA, META KATHARISMA AP’OLH TH SABOYRA POY HLTHE STH RODO, LATROMETANASTES KLEFTES GYFTOI KAI ALLOI POY AMAYRIZOYN THN EIKONA TOY NHSIOY, ANASTHLOSH OLON TON MNHMEION POY DINOYN AIGLH STO NHSI. KAI NA MHN SYNEXISO DIOTI SIGOYRA GNORIZOYNOI YPOPSIFIOI

Σχολιασμός άρθρου