Ειδήσεις

Στη Ρόδο το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Εurodam»

Τονωτική ένεση ήταν για την αγορά χθες οι 2149 «τουρίστες της μιας ημέρας» που ήρθαν στη Ρόδο με το κρουαζιερόπλοιο Eurodam της εταιρείας Holland America.

To υπερπολυτελές κρουζιερόπλοιο ήρθε από τη Σαντορίνη, «έδεσε» στο τουριστικό λιμάνι του νησιού μας και εντυπωσίασε τους Ροδίτες με την επιβλητική του παρουσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το έτος 2008. Έχει 290 μέτρα μήκος και 32,20 πλάτος.

Διαθέτει 1052 πολυτελείς καμπίνες.
Η πλωτή πολιτεία διαθέτει εντυπωσιακά σαλόνια και μπαρ για την ψυχαγωγία των επιβατών. Τα τέσσερα εστιατόρια του πλοίου μπορούν να καλύψουν όλες τις γευστικές απαιτήσεις των τουριστών.

Τα στοιχεία για τους κατάπλους των κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο δεν είναι φέτος ενθαρρυντικά γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό.

«Τα στοιχεία από τα τουριστικά πρακτορεία που ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό δείχνουν πως δεν θα σημειώσουν φέτος αύξηση οι κατάπλοι των κρουαζιεροπλοίων», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ασφαλείας Λιμένα κ. Παναγιώτης Ντόκος.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που παρουσιάζουν μείωση οι κατάπλοι ο κ. Ντόκος δήλωσε, πως η κρίση περιορίζει τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων.

«Η οικονομική κρίση ταλαιπωρεί και τους Ευρωπαίους. Επιπλέον η αύξηση στις τιμές των καυσίμων δημιουργεί αδιέξοδα στις εταιρίες που αναγκάζονται να εντάσσουν στα προγράμματα τους προορισμούς που δεν είναι μακρινοί και μπορούν να τους προσεγγίσουν με σχετικά μικρό κόστος», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου