Ειδήσεις

Η Μαρία Αγγέλου με τον Μπενέτο Σπύρου

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,

Βρεθήκαμε για πρώτη φορά σε αυτό το μετερίζι πριν από δυο χρόνια όταν με εμπιστευτήκατε και μου δώσατε την ψήφο σας στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Η εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου ήταν μεγάλη μιας και ήμουν πρωτοεμφανιζόμενη στα κοινά και μάλιστα υποψήφια ενός νέου πολιτικού φορέα. Έχοντας λοιπόν συνείδηση της ευθύνης που κουβαλούσα πια πορεύτηκα αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν.

Ταξίδεψα σε πολλά από τα νησιά μας, ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους τους, τα προβλήματα τους, τις δυσκολίες τους. Μένοντας πάντα σταθερή στην ιδεολογία μου και τις αρχές μου προσπάθησα να εκπροσωπήσω τον τόπο μας οπού κι αν στάθηκα.

Όμως δεν είναι στην φύση μου να επαναπαύομαι. Η θέση του διαμαρτυρόμενου και η παθητική αποδοχή της μοίρας που άλλοι μας όρισαν δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου.

Και μετά ήρθε η πρόταση του Μπενέτου Σπύρου για να συμπορευθούμε στις περιφερειακές εκλογές. Έπειτα από ώριμη σκέψη συνειδητοποίησα ότι η ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης δεν μπορεί να επέλθει άμεσα στα κυβερνητικά κλιμάκια αν πρώτα δεν επέλθει σε τοπικό επίπεδο. Ότι η τοπική κοινωνία και από κοντά η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτές που πρέπει να διεκδικήσουν τα όσα δικαιούνται και τα όσα στερήθηκαν.

Είναι αυτές που με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορούν να εκσυγχρονίσουν και αναβαθμίσουν τον θεσμό της περιφέρειας και με την ευρωπαϊκή συνεργασία; να δώσουν ώθηση στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας βελτιώνοντας το επίπεδο διαβίωσης από άκρη σε άκρη της περιφέρειας. Είναι ίσως αυτές που μπορούν να κάνουν τον στόχο απτό, πραγματικότητα, την περιοχή μας όπως την ονειρευόμαστε.

Όμως για να πραγματοποιηθούν τόσο μεγαλεπήβολοι στόχοι χρειάζονται κατάλληλοι συνεργάτες. Στα πρόσωπα των επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» Μπενέτου Σπύρου και Μιχάλη Κόκκινου είδα πάνω απ’ όλα ανθρώπους. Ανθρώπους με αρχές, αξίες και πίστη στον συνάνθρωπο. Ανθρώπους με αγάπη και όραμα για το τόπο μας. Ανθρώπους που άξιζε να συνεργαστώ.

Και το αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στο πλάι τους. Δεν υποφέρω πια τον παραγκωνισμό της περιφέρειάς μας που τόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στον οικονομικό και γεωπολιτικό χάρτη της χώρας μας, γι ̉ αυτό και θεωρώ επιτακτική ανάγκη διεκδίκησης όσων μας στέρησαν τα τελευταία χρόνια με δυναμισμό και χωρίς ίχνος δουλοπρέπειας. Γι’ αυτό και συμμετέχω.

Για να απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Για να αποδείξουμε ότι οι νέοι άνθρωποι είμαστε μπροστά στους αγώνες και θέλουμε να πάρουμε την τύχη του τόπου μας στα χέρια μας.

Ως Δωδεκανήσια ως μία από εσάς σας καλώ να με στηρίξετε στις περιφερειακές εκλογές Νότιου Αιγαίου. Σας καλώ όλους να στηρίξετε αυτή την νέα μου προσπάθεια μέσω της «Νησιωτικής Ανατροπής». Να δώσετε δύναμη σε ένα νέο άνθρωπο με καθαρά χέρια και ψυχή. Με γνώμονα την σωφροσύνη και κυρίως την αγάπη μου για τον τόπο μας θα παλέψω για μας και τα παιδιά μας.

Από καρδιάς

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου