Ειδήσεις

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Ρόδου

Υποτονική συνεχίζει να είναι η κίνηση στην αγορά του νησιού μας παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η γιορτή του Πάσχα.

Την εκτίμηση αυτή έκανε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Παρατηρούμε πως η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική. Το διαπιστώνω συζητώντας με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλεως και στις συνοικίες. Ο κόσμος περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα γιατί δεν διαθέτει χρήματα. Κάποιοι δεν έχουν ξεκινήσει την εργασία τους στα ξενοδοχεία», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Παλαιότερα η Νομαρχία Δωδεκανήσου και τώρα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς με τη διεξαγωγή ελέγχων. Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως από τους ελέγχους που έγιναν δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

«Διενεργήθηκαν έλεγχοι για την ποιότητα των προϊόντων. Μας ενημέρωσαν πως δεν υπήρξαν προβλήματα και ελλείψεις στην αγορά. Μέχρι σήμερα έχουν σφαγεί 1900 αμνοερίφια στο σφαγείο που λειτουργεί στην περιοχή Τσαϊρι και 1500 στο σφαγείο του Έμπωνα», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως φέτος δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσουν ομαλά τα σφαγεία στη Νίσυρο και άλλα νησιά.

«Από την Κάρπαθο εστάλησαν στη Ρόδο 100 με 200 αμνοερίφια. Σε κάποια άλλα νησιά δεν κατέστη δυνατό να γίνει σφαγή και μεταφορά ζώων στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν ντόπια προϊόντα.

Σε λειτουργία, όπως δήλωσε στη «δ», ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας κ. Ηλίας Οικονομίδης, ήταν τα σφαγεία στην Σύμη, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω και την Αστυπάλαια.
«Από τα συγκεκριμένα νησιά εστάλησαν στη Ρόδο 1800 αμνοερίφια», δήλωσε ο κ. Οικονομίδης.

«Θα πρέπει να στηριχθούν οι ντόπιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δίνουν τον αγώνα τους. Έτσι θα δώσουμε δύναμη στην τοπική οικονομία», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

«Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην αγορά της Ρόδου και την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα ήθελα να γίνεται ανεξέλεγκτη σφαγή ζώων και να υπάρξει περιστατικό που θα βλάψει τη φήμη των νησιών μας ειδικά τώρα που ξεκίνησε η τουριστική σεζόν», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Με αφορμή την εορτή του Πάσχα ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος απηύθυνε τις ευχές στους Δωδεκανησίους.

«Φαίνεται πως ξεκινά με αισιοδοξία μια νέα τουριστική σεζόν. Να ατενίσουμε το μέλλον με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλύτερα για τον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Με χαροποιεί το γεγονός ότι βλέπω νέα παιδιά να παρακολουθούν τις λειτουργίες στους ιερούς ναούς του νησιού μας. Αυτό δείχνει πως η κοινωνία μας δεν έχει χάσει τη συνοχή της», τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου