Την βούληση της ηγεσίας της δημοτικής αρχής καθώς και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, να προχωρήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα ο καθαρισμός του λιμενικού καταφυγίου στις Φάνες, εξέφρασε χτες με δηλώσεις του προς την «δ», ο πρόεδρός του κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Σημειώνεται ότι χτες στα γραφεία του Λ.Τ. ήταν παρών και ο  μελετητής που έχει αναλάβει να εκπονήσει την σχετική μελέτη –καθώς και μια σειρά από μελέτες για άλλα λιμενικά έργα όπως για το λιμάνι της Καμείρου, για το νησί της Σύμης και της Καρπάθου.
Όπως έγραψε η «δ», η σχετική απόφαση είχε ληφθεί λόγω του κατεπείγοντος με την μορφή της απ ευθείας ανάθεσης, ενώ κατατέθηκαν ήδη τρεις προσφορές: «Μετά την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, θα το αναρτήσουμε στη ‘Διαύγεια’ και θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το έργο. Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα ώστε να γίνει ο καθαρισμός του καταφυγίου και να βελτιωθεί η κατάσταση εκεί πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Από εκεί και πέρα (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, που αφορά την προκαταρκτική μελέτη του έργου.
Ωστόσο, βασική προτεραιότητα παραμένει για το Λ.Τ. η επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου που έχει ακόμη αρκετό… δρόμο μπροστά της: «Βρισκόμαστε εν αναμονή των απαραίτητων εγκρίσεων από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το έργο της επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου, μαζί με τα συνοδά έργα. Με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμιστεί η εικόνα του παραλιακού μετώπου παράλληλα με την ανάπλαση της θαλασσινής πύλης καθώς και ένα ακόμη υποέργο, που είναι το κρηπίδωμα των 152 μέτρων. Όλα αυτά, αποτελούν έργα πνοής για την Ρόδο και συνολικά για το νησί», τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.
Ακόμη μια προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση του σχεδίου ασφαλείας των λιμένων στο νησί της Ρόδου (Ακαντιά, τουριστικός λιμένας, και Κολόνα) η πρόταση για τα οποία θα υποβληθεί σε ειδικό πρόγραμμα για χρηματοδότηση: «Έχουμε πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από το ΥΕΝ και το ΓΕΝ. Η μελέτη ανέρχεται στα 3,6 εκ. ευρώ και εκτιμώ πως δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Πρόκειται για την πλήρη αναβάθμιση του σχεδίου ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων στο νησί της Ρόδου με ό,τι έργα και εξοπλισμό απαιτείται», εξηγεί ο πρόεδρος του Λ.Τ.
Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο Καρνάγιο, όπου γίνεται ανέλκυση σκαφών που είναι βουλιαγμένα εδώ και χρόνια. Το έργο έχει αναλάβει ιδιώτης: «Στο Καρνάγιο έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά και εκτιμούμε πως θα είμαστε έτοιμοι σύντομα για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά», δηλώνει ο κ. Χριστοδούλου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ