«Όποιος προσπαθεί να στοχοποιήσει την ΝΔ θα αποτύχει παταγωδώς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και τον δημοσιογράφο Μανώλη Αργυράκη, ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ερωτώμενος ο κ. Λ. Αυγενάκης αναφορικά τις απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων σε Σόιμπλε και ΔΝΤ με παγιδευμένα δέματα απάντησε πως: «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη για αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον, σε αυτούς που χρησιμοποιήσαν τα ονόματα των στελεχών της παράταξής μας και σας διαβεβαιώ πως η επιχείρηση στοχοποίησης της ΝΔ και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς».

 

Ενώ, σε έντονο ύφος προσέθεσε πως: «Πρέπει να υπάρξει επισταμένη έρευνα  σε όλα τα επίπεδα  και να εντοπιστούν άμεσα οι υπεύθυνοι», ενώ κατηγόρησε για ολιγωρία και χαλαρότητα το αρμόδιο υπουργείο απέναντι στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά και γενικότερα απέναντι σε αντίστοιχες περιπτώσεις εγκληματικότητας. «Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο κ. Τόσκας προσωπικά πρέπει να ενεργοποιηθεί και να στείλει σαφή μηνύματα πως κανένας δε μπορεί να περιορίσει την ελευθερία του αλλού με τέτοιες κινήσεις»…«Εμείς στην ΝΔ μαχόμαστε με κάθε τρόπο για την διασφάλιση της ελευθερία των πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο».

 

Αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης και τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση ο Γραμματέας της ΝΔ δήλωσε πως: «Στελέχη της κυβέρνησης όπως ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Ξυδάκης έχουν παραδεχθεί πως το βάρος των νέων επώδυνων μέτρων θα πέσει στις πλάτες της επομένης κυβέρνησης. Όλοι όσοι, λοιπόν, προσπαθούν να μεταφέρουν τέτοιες ευθύνες στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, θα πρέπει να γνωρίζουν πως στη ΝΔ δεν πρόκειται να δώσουμε συγχωροχάρτια σε αυτούς που παίζουν με το μέλλον των Ελλήνων. Το βάρος των μέτρων βαραίνει εξολοκλήρου την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

 

Κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο συμπλήρωσε πως: «Έχουν, άλλωστε αποδείξει πολλάκις πως είναι κατά συρροή ψεύτες και επικίνδυνοι. Χαρακτηριστικό δείγμα οι πανηγυρισμοί τους και οι βαρύγδουπες δηλώσεις για το τερματισμό της λιτότητας μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Eurogroup. Μονός τους στόχος είναι η παραμονή στην εξουσία επιβαρύνοντας με αχρείαστους φόρους τον ελληνικό λαό, όπως επί παραδείγματι τη μείωση αφορολόγητου και τη μείωση των συντάξεων που δεν πρόκειται να αποδώσουν πάνω από 1,8 δισ».

 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο εθνικής συνεννόησης ο κ. Λ . Αυγενάκης δήλωσε πως: Ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Δε μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Με τις καταστρεπτικές πολιτικές τους τροφοδοτούν ακροαριστερά και γενικά ακραία κόμματα που ζημιώνουν το πολιτικό σύστημα. Δε θα γίνουμε σανίδα σωτήριας  του ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Σε περίπτωση που δε κλείσει η αξιολόγηση η ΝΔ είναι έτοιμη έχει πρόγραμμα και είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη της χώρας. Να εφαρμόσει άμεσα τολμηρές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα ώστε να σταματήσουμε την ανοικτή πληγή των αποεπενδύσεων και να απελευθερώσουμε την συμπιεσμένη δυναμική της ελληνικής οικονομίας».

 

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ. Λ. Αυγενάκης αναφορικά με τις πολιτικές διεργασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τον νομό Ηρακλείου σημείωσε πως: «λαμβάνοντας υπόψη την έντονη φημολογία  για σενάρια εκλογών από μέρους του «Μαξίμου» η ΝΔ θα πρέπει και είναι έτοιμη».

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ