Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια κινητικότητα στο οικόπεδο που βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ ΑΕ η οποία ξεκίνησε με εργασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων και συνεχίζεται όπως διαπιστώνουμε, προφανώς για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του υποσταθμού.. Εξέπληξε ακόμα και εμάς ο μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας που ήρθαν άμεσα να μας ενημερώσουν για αυτά τα γεγονότα, καθώς και η μεγάλη αγωνιστική τους διάθεση.

Σεβόμενοι και τιμώντας αυτό τους το ενδιαφέρον, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας, συντάξαμε αυτή την ανοιχτή επιστολή προς ενημέρωση τους.

Αγαπητοί μας συνδημότες,

παρακολουθούμε άγρυπνα και με ψυχραιμία τις όποιες ενέργειες του ΔΕΔΔΗΕ. Επομένως όσο κατεδαφίζουν αυθαίρετα κτίσματα, δεν μας… αφορά. Όταν προσπαθήσουν όμως να ανεγείρουν παρανόμως σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, τότε θα νιώσουν την οργή που δημιουργεί το «δίκιο».

Απευθυνόμενοι προς ΟΛΟΥΣ για ακόμα μια φορά θα πούμε ότι  δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης και της προόδου. Αντίθετα θέλουμε οι γειτονιές μας, να αποτελέσουν κομμάτι της αναπτυξιακής εξέλιξης της πόλης μας, στα πλαίσια της ανάπλασης του ανατολικού της μετώπου.

Δεν είμαστε κατά της κατασκευής Υποσταθμού Υψηλής Τάσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Ρόδου. Είμαστε κατά του να γίνει στη συγκεκριμένη θέση, στον Άγιο Νικόλαο, δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Δέκα χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε γιατί ΑΠΛΑ δεν δεχόμαστε να γίνουμε πειραματόζωα…Η υγεία  είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι δεν κινδυνεύουμε από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, Πέραν του θορύβου που στην κυριολεξία θα τρελάνει τους κατοίκους της γύρω περιοχής καθόσον –ας μην το ξεχνάμε- εδώ ζούμε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης εφόσον οι απόψεις διίστανται, οι άρχοντες του τόπου οφείλουν να μας προστατέψουν,

ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΟΜΩΣ

Είναι πολύ σημαντικό ΟΛΟΙ μαζί να εμποδίσουμε να κατασκευαστεί ένα τεράστιο βιομηχανικό κτίριο στην είσοδο της πόλης εμβαδού 1.200τμ και 11 μ ύψος!, Ένα  Κέντρο Διανομής και Υποσταθμός μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας από 150 KV σε 20 KV, “μέσα στα σπίτια μας” και δίπλα από ένα κτίριο του οποίου το  κέλυφος και ο φέρων οργανισμός έχουν κηρυχθεί διατηρητέα (ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/56797/1620 ΦΕΚ 408/ΑΑΠ/12-09-2008) και που γειτνιάζει με μια περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ιστορικός τόπος (ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/2500/40, ΦΕΚ 171/ΑΑΠ 14-05-2008). Απέναντι από τη νέα μαρίνα,  που λόγω της ύπαρξής της  η περιοχή καθίσταται υποσχόμενα αναπτυσσόμενη, τουλάχιστον από τα σφαγεία μέχρι το Sunwuing , σύμφωνα και με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδ/σου.

Οφείλουμε στα παιδιά μας, στην γειτονιά μας, στην πόλη μας να συντελέσουμε στην ανάκτηση του Ανατολικού μετώπου του μοναδικού που απέμεινε προς αξιοποίηση,  προς όφελος του Ροδίτη

Οφείλουμε να εμποδίσουμε την κατασκευή ενός υποσταθμού εντός κατοικημένης περιοχής που σίγουρα δημιουργεί προβλήματα, που όμως η Ελληνική πολιτεία τα βάζει “κάτω από το χαλάκι”. Με το πρόσχημα δε ότι έχουν κατασκευαστεί τόσα άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα το σύστημα δεν καταλαβαίνει γιατί εμείς οι “γραφικοί” πολίτες αντιδρούμε.

Αυτό και θα πράξουμε !

Για οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση μας να είστε σίγουροι θα σας ενημερώσουμε ΕΓΚΑΙΡΑ. ΟΛΟΙ μαζί για ακόμα μια φορά ΗΧΗΡΑ θα τους πούμε αυτό που λέει  και η ομόφωνη απόφαση του ΔΣΡ και η ομόφωνη απόφαση των διατελεσάντων δημάρχων της πόλης μας

ΟΧΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ