Ειδήσεις

Στη Ρόδο οι πρώτοι Γερμανοί συνταξιούχοι

Με την ευκαιρία της άφιξης στη Ρόδο των πρώτων Γερμανών συνταξιούχων που έρχονται στη Ρόδο μέσω του προγράμματος τουρισμού τρίτης ηλικίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά συνάντηση εργασίας, στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντ. Καμπουράκης, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Ρόδο κ. Δημ. Γιώρτσος, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χαρ. Παλογιαννίδης και ο καρδιολόγος κ. Π. Μπακίρης, ενώ από γερμανικής πλευράς μετείχαν ο δρ Νόρμπερτ Χέλλερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υφυπουργού Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Φούχτελ, ο κ. Φρέντριχ, διοικητικό στέλεχος της κλινικής Bavaria και η κα Καλαϊτζή, γιατρός στην εν λόγω κλινική.

Ο δήμαρχος κ. Κουσουρνάς θύμισε, μετά τις ευχές για το «καλωσορίσατε», ότι είχε προηγηθεί άλλη μία συνάντηση, όταν το πρόγραμμα βρισκόταν ακόμη υπό συζήτηση, και τότε είχε συμφωνηθεί ότι την ευθύνη του συνολικού σχεδιασμού του προγράμματος θα την έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Δήμος Ρόδου από την πλευρά του θα έχει την ευθύνη των υποδομών. Παράλληλα, οι αφίξεις των πρώτων τουριστών θα αποτελούσαν πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να διαπιστωθούν στην πράξη τα πρόβλήματα και οι ελλείψεις και να συντονιστούν οι ενέργειες των ενδιαφερομένων μερών.

Ο κ. Γιώρτσος από την πλευρά του τόνισε ότι η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού έχει ιδιαίτερες ανάγκες, αφού αφορά μια ηλικιακή ομάδα που έχει στατιστικά περισσότερα προβλήματα υγείας ή/και κινητικότητας, κάτι που σημαίνει μέριμνα για προσβασιμότητα στις υποδομές της πόλης (πεζοδρόμια, διάδρομοι στις παραλίες κ.λπ.).

Η Ένωση Ξενοδόχων, όπως είπε ο κ. Καμπουράκης, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την συγκεκριμένη μορφή, αρκεί να υπάρξει συντονισμός και πλήρης καταγραφή των αναγκών.

Ο κ. Κουσουρνάς επεσήμανε ότι για το θέμα της προσβασιμότητας έχει αναλάβει ο Σὐλλογος ΑμΕΑ την καταγραφή των ελλείψεων. Για το ιατρικό κομμάτι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με τη Σχολή Νοσοκόμων, ενώ για τα έργα που θα χρειαστεί να γίνουν στο θέμα των υποδομών θα επιδιωχθεί η εξεύρεση πόρων από το 2ο ΕΣΠΑ. Μέχρι τότε μπορούν να γίνουν μικρές παρεμβάσεις. Το σημαντικό πάντως είναι να εξασφαλισθεί μόνιμη και αυξανόμενη ροή τουρισμού αυτής της κατηγορίας, ώστε να υπάρξει και το αντίστοιχο ενδιαφέρον για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου