Ειδήσεις

Χ. Θεοχάρης: Συζητάμε με την βρετανική κυβέρνηση για διαβατήριο εμβολιασμού και επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών  για την ανεύρεση τρόπων επανέναρξης των ταξιδιών, εκφράζοντας παράλληλα τις ελπίδες του για ένα «ημι-κανονικό» Καλοκαίρι.

Όπως γράφουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι «τεχνικές συζητήσεις» έχουν ξεκινήσει, με τα διαβατήρια εμβολιασμού να θεωρείται ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των υπό συζήτηση θεμάτων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεοχάρης, ενώ οι συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το πώς μπορεί να ξαναρχίσουν τα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

“Σίγουρα ελπίζουμε ότι μέχρι το Καλοκαίρι, με το πρόγραμμα εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μία από τις κορυφαίες χώρες από αυτή την άποψη, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από τώρα”, συμπλήρωσε.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο BBC Radio 4, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «προκαταρκτικές» συνομιλίες με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου για το πώς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου τα ταξίδια.

Περιέγραψε τις συνομιλίες ως «τεχνικές συζητήσεις», προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ ελπιδοφόρες και ότι μπορούμε να βρούμε κάποια λύση».

Ερωτηθείς για την εισαγωγή των διαβατηρίων εμβολιασμού, είπε: «Η λογική είναι ότι δεν θέλουμε να περιορίσουμε τα ταξίδια μόνο σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί. Αλλά επειδή αυτήν τη στιγμή υποχρεώνουμε πριν ταξιδέψει κάποιος να πρέπει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα test, προφανώς αυτό είναι σπατάλη πόρων, εάν οι άνθρωποι εμβολιαστούν. Η ανάγκη για αυτόν τον έλεγχο θα μπορούσε να περιοριστεί από το πιστοποιητικό εμβολιασμού”.

Για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, μπορεί να μην χρειάζεται να κάνουν test, ξανά και ξανά, τόνισε.

Παράλληλα, απέρριψε τους φόβους ότι ακόμη και εμβολιασμένοι τουρίστες μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια, υποδηλώνοντας ότι ο ίδιος κίνδυνος ισχύει για εκείνους που έχουν αρνητικό test.

Είπε χαρακτηριστικά: «Επιτρέπεται να ταξιδέψουν, και φυσικά, λίγα λεπτά ή λίγες μέρες μετά το test, μπορούν να μολυνθούν από κορονοϊό και να τον εξαπλώσουν. Επομένως, το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ένα βήμα μπροστά, όχι ένα βήμα πίσω. Πρέπει να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς στον τομέα της υγείας και να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας καθώς υπάρχουν εξελίξεις”.

Πηγή: money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου