Ρεπορτάζ

Στο παλιό νοσοκομείο Υπηρεσίες των Δικαστηρίων

Προς οριστική διευθέτηση οδεύει το θέμα της μεταφοράς υπηρεσιών του δικαστικού μεγάρου της Ρόδου στο παλαιό νοσοκομείο της Ρόδου.

Στο σχέδιο νόμου «Ενέχυρο – ποινική συνδιαλλαγή σε εγκλήματα εις βάρος του Δημοσίου. Σύσταση ειδικού προανακριτικού σώματος. Θέματα αστικής ευθύνης του τύπου και άλλες διατάξεις», που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, στο εδάφιο 4 του άρθρου 54, υπάρχει ήδη σχετική διάταξη στην οποία αναφέρονται τα εξής:
“Παραχωρείται δωρεάν η χρήση του τμήματος ακινήτου με διαγράμμιση, όπως αυτό εμφανίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα με ημερομηνία 12.04.2011 της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ροδίων, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση του, μετά των κτισμάτων και του εσωτερικού περιβάλλοντα αυτού χώρου, και του οποίου αντίτυπο δημοσιεύεται με τον παρόντα νόμο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων, μέχρι το έτος 2039, για τη στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών Ρόδου. Μετά την συμπλήρωση του έτους αυτού και εφόσον παραχωρηθεί εκ νέου η χρήση του ακινήτου στο Δήμο Ρόδου, θα παραχωρηθεί και πάλι η χρήση του παραπάνω τμήματος ακινήτου στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων χωρίς αντάλλαγμα, για χρονικό διάστημα τριάντα ετών”.

Πρόσφατα φέρεται να υπήρξε αναδίπλωση επί του θέματος του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, αφού όπως απεκάλυψε σε προεκλογική ομιλία του, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Φώτης Κωστόπουλος βλέπει θετικά την επέκταση του δικαστικού μεγάρου στη Λέσχη Αξιωματικών, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου.
Ο κ. Κουσουρνάς φέρεται ότι δεσμεύθηκε να μην υπογράψει μέχρι την συγκρότηση σε σώμα του νέου δημοτικού συμβουλίου, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, την ανανέωση της παραχώρησης του ακινήτου στην 95 ΑΔΤΕ.

Από εκεί και πέρα ο αναπληρωτής δ/ντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αιγαίου κ. Χαρ. Πλάτσης διαβεβαίωσε ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας εκπονείται μελέτη για την στέγαση στο παλαιό κτήριο του Νοσοκομείου του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Η όλη αντιμετώπιση του θέματος έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και εκ νέου υποψήφιου κ. Κ. Σαρρή, ο οποίος θεωρεί, ότι θα αποτελέσει πλήγμα για το δικηγορικό κόσμο η οποιαδήποτε προσπάθεια του δημάρχου και του Υπουργείου Υγείας να μην υλοποιηθεί το σχέδιο για τη αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε δοθεί εξάλλου και η έγκριση της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου για την εκ νέου παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών στην 95 ΑΔΤΕ για δέκα χρόνια.
Στην κοπή της πίτας των Εθνοφυλάκων, ο στρατηγός Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ αντέδρασε δημοσίως στα σχέδια μη παραχώρησης του κτηρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου