Ρεπορτάζ

«Υπό προϋποθέσεις» θα πάρει μέρος στις εκλογές ο κ. Κώστας Ταρασλιάς

Με κριτήριο τις προγραμματικές δεσμεύσεις των υποψηφίων δημάρχων για τις προοπτικές του νησιού, θα λάβει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Ταρασλιάς.

«Από ό,τι φαίνεται τελικά οδεύουμε στην ύπαρξη ενός και μόνο Δήμου στη Ρόδο. Είχα δηλώσει πως σε περίπτωση που διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος Ρόδου θα με ενδιέφερε η συμμετοχή μου στις εκλογές, ως επικεφαλής συνδυασμού. Θεωρώ πως θα πρέπει να αναζητηθεί ένα σχήμα που θα καλύπτει τα προβλήματα όλου του νησιού. Αυτό σημαίνει πως θα με ικανοποιήσει μια πρόταση που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα και των μικρών χωριών. Είμαι σε αναμονή της πρότασης λειτουργίας του Δήμου, υπό την ευθύνη κάποιου, που θα δώσει ώθηση στις μητροπολιτικές διαδικασίες και στα τοπικά συμβούλια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», εξήγησε ο κ. Ταρασλιάς.

Σε ερώτηση αν τον ενδιαφέρει να ηγηθεί ψηφοδελτίου για τον ενιαίο Δήμο Ρόδου αφού από την παράταξη «Η Ρόδος Μπροστά» έχει αποφασιστεί η συμμετοχή και στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε:
«Είναι μια διαδικασία που θα τεθεί στην κρίση των οργάνων της παρατάξεως. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπιστεί και αυτό το ζήτημα. Η παράταξη μπορεί να είναι παρούσα σε επίπεδο αρχών και θέσεων χωρίς απαραίτητα να δεσμεύεται το στελεχιακό της δυναμικό. Σας αναφέρω πως θα συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές μόνο υπό την αίρεση κάποιων προγραμματικών δεσμεύσεων, που έχουν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργία του Ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου. Αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητήσω με βάση κάποιες δεσμεύσεις για ορισμένα ζητήματα».

Σε ερώτηση αν έχει εκδηλώσει κάποιο άλλο στέλεχος της παρατάξεως ενδιαφέρον για τον Ενιαίο Δήμο Ρόδου, ο κ. Κώστας Ταρασλιάς δήλωσε:
«Επισήμως δεν έχει κοινοποιηθεί κάτι. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε πρόταση που μπορεί να γνωρίζουν άλλα στελέχη της παρατάξεως».
Σχετικά με ενδεχόμενη επικοινωνία του με τον πρώην δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου που είχε εκφράσει επιθυμία να είναι υποψήφιος στις εκλογές, ο κ. Κώστας Ταρασλιάς δήλωσε πως προέχουν οι λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού:

«Το θέμα είναι να αναζητήσουμε λύσεις για το νησί μας και όχι το πού θα βρεθεί ο καθένας. Δεν σας κρύβω πως έχω πραγματοποιήσει συναντήσεις με δεκάδες συμπολίτες μας και πρώην στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το ποια θα είναι η καλύτερη λύση. Δεν σας κρύβω πως δεν με ικανοποιούν οι προτάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Θεωρώ πως πρόκειται για μια εναλλαγή προσώπων που θα διαχειριστούν το σύστημα που ζήσαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια. Είναι προτάσεις που δεν έχουν προγραμματικά χαρακτηριστικά αλλά αποτελούν πολιτικές επιλογές. Αυτό δεν με αντιπροσωπεύει», δήλωσε ο κ. Κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο θεωρεί πως το πιο σημαντικό είναι οι προγραμματικές δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες.

«Θέτω ακόμη και την προσωπική μου παρουσία στη διάθεση του ροδιακού λαού όχι απαραίτητα ως επικεφαλής μιας παρατάξεως αλλά ως μέλος, που είναι έτοιμο να συντονίσει πράγματα για το συμφέρον του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.
Σε ερώτηση τι θα πράξει αν τα στελέχη της παρατάξεως «Η Ρόδος Μπροστά» κρίνουν πως είναι ο καταλληλότερος για να ηγηθεί ψηφοδελτίου για το Δήμο Ρόδου ο κ. Κ. Ταρασλιάς δήλωσε:
«Αν υπάρχει μια τέτοια πρόταση θα το σκεπτόμουν. Δεν θεωρώ όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί».
Σε ερώτηση αν υπάρξει συνεργασία με τον κ. Στράτο Καρίκη, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηριχθεί από τη Συγγρού για να διεκδικήσει στις εκλογές τον ενιαίο Δήμο Ρόδου, ο κ. Κ. Ταρασλιάς δήλωσε:

«Είμαι κατηγορηματικός και δήλωσα πως παρότι ανήκω σε συγκεκριμένο κομματικό χώρο δεν θα δεχθώ επιλογές που έρχονται άνωθεν αν δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση. Έχουμε μέχρι στιγμής να κάνουμε με υποψηφιότητες που εντάσσονται στο μοντέλο διαχείρισης των τελευταίων τριάντα ετών είτε είναι επιλογές πολιτικών χώρων χωρίς προγραμματικές δεσμεύσεις. Με δεδομένες αυτές τις προτάσεις δεν μπορώ να μετέχω σε κάποιο σχήμα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου