ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς θα κληθούν να ανανεώσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Νέα Αγορά

«Προ­σκλη­τή­ριο» στους κα­τα­στη­μα­τάρ­χες, που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο κτι­ρια­κό συ­γκρό­τη­μα της Νέας Αγο­ράς, θα απευ­θύ­νει ο Δήμος Ρόδου για να δη­λώ­σουν αν επι­θυ­μούν την πα­ρά­τα­ση των συμ­βά­σε­ων, που έχουν υπο­γρά­ψει.

Αυτό απο­φα­σί­στη­κε σε σύ­σκε­ψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες στο γρα­φείο του δη­μάρ­χου κ. Στάθη Κου­σουρ­νά.

Στη σύ­σκε­ψη συμ­με­τεί­χαν ο δή­μαρ­χος Ρόδου, ο εντε­ταλ­μέ­νος δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος κ. Βα­σί­λης Καρ­νά­βας και ο νο­μι­κός σύμ­βου­λος κ. Μ. Στά­γκας.

«Η δη­μο­τι­κή αρχή θα κα­λέ­σει τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο κτι­ρια­κό συ­γκρό­τη­μα της Νέας Αγο­ράς να κα­τα­θέ­σουν αι­τή­σεις για την πα­ρά­τα­ση των συμ­βά­σε­ων μί­σθω­σης που έχουν υπο­γρά­ψει. Οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες θα πρέ­πει να δη­λώ­σουν πως οι επι­χει­ρή­σεις τους εξυ­πη­ρε­τούν τους του­ρί­στες το κα­λο­καί­ρι προ­κει­μέ­νου να τύ­χουν θε­τι­κής αντι­με­τώ­πι­σης», εξή­γη­σε ο νο­μι­κός εκ­πρό­σω­πος του Δήμου κ. Μ Στά­γκας.

Σε ερώ­τη­ση αν θα τα­κτο­ποι­η­θεί το θέμα ακόμη και αν κα­θυ­στε­ρή­σει και άλλο η συ­ζή­τη­ση στη Βουλή του πο­λυ­νο­μο­σχε­δί­ου του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, που πε­ρι­λαμ­βά­νει και την πρό­τα­ση του Δήμου Ρόδου, ο κ.Στά­γκας δή­λω­σε:

«Το θέμα θα πα­ρα­πεμ­φθεί και στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο που θα κρί­νει αν θα πρέ­πει να δοθεί πα­ρά­τα­ση στις συμ­βά­σεις για τη μί­σθω­ση των κα­τα­στη­μά­των. Θα εξε­τα­στούν και οι αι­τή­σεις των επι­χει­ρη­μα­τιών που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο συ­γκε­κρι­μέ­νο κτι­ρια­κό συ­γκρό­τη­μα».

Σε δύ­σκο­λη θέση θα βρε­θούν, όπως το­νί­στη­κε, μόνο όσοι δεί­ξουν απρο­θυ­μία να τα­κτο­ποι­ή­σουν τις οφει­λές τους προς το Δήμο Ρόδου.

Οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες αυτοί θα κιν­δυ­νεύ­σουν να εξω­σθούν από τα κα­τα­στή­μα­τα που μι­σθώ­νουν.

«Στη συ­νά­ντη­ση που είχε πρό­σφα­τα ο δή­μαρ­χος με τον υφυ­πουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών έγινε νύξη στο πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο και την πρό­τα­ση του Δήμου που θα μας επι­τρέ­ψει να προ­βού­με στις ρυθ­μί­σεις. Αν δεν ψη­φι­στεί, θα υπάρ­ξει επι­κοι­νω­νία με την πο­λι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών για να δούμε τι θα γίνει. Επι­πλέ­ον θα ξε­κι­νή­σου­με συ­να­ντή­σεις με τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες. Κάθε πε­ρί­πτω­ση θα εξε­τα­στεί ξε­χω­ρι­στά», δή­λω­σε ο κ. Βα­σί­λης Καρ­νά­βας και πρό­σθε­σε πως ο σχε­τι­κός φά­κε­λος, που πε­ρι­λαμ­βά­νει τα ονό­μα­τα των οφει­λε­τών, είναι έτοι­μος.

Ο κ. Καρ­νά­βας έχει εξη­γή­σει πολ­λές φορές πως η ψή­φι­ση του πο­λυ­νο­μο­σχε­δί­ου θα δώσει την ευ­και­ρία στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στη Νέα Αγορά να τα­κτο­ποι­ή­σουν τις υπο­χρε­ώ­σεις που έχουν, κα­τα­βάλ­λο­ντας τα χρή­μα­τα που οφεί­λουν σε αρ­κε­τές δό­σεις.

«Το ύψος της οφει­λής των επι­χει­ρη­μα­τιών της Νέας Αγο­ράς σύμ­φω­να με τα στοι­χεία μας ανέρ­χε­ται στα 3.000.000 ευρώ, Είναι ση­μα­ντι­κό πως οι πε­ρισ­σό­τε­ροι επι­κοι­νω­νούν μαζί μας με διά­θε­ση να τα­κτο­ποι­ή­σουν τις υπο­χρε­ώ­σεις τους και να κλεί­σουν την υπό­θε­ση αυτή», δή­λω­σε ο κ. Βα­σί­λης Καρ­νά­βας και πρό­σθε­σε πως η νο­μι­κή υπη­ρε­σία θα ασχο­λη­θεί με τις πε­ρι­πτώ­σεις των κα­τα­στη­μα­ταρ­χών που έχουν προ­σφύ­γει στα δι­κα­στή­ρια στο πα­ρελ­θόν.

Ο εντε­ταλ­μέ­νος δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος έχει επι­ση­μά­νει επί­σης πως δεν υπάρ­χουν πε­ρι­θώ­ρια ανο­χής για τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες που δεν είναι συ­νε­πείς στις υπο­χρε­ώ­σεις τους και είναι απρό­θυ­μοι να προ­βούν ακόμη και σε ρυθ­μί­σεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.