Ειδήσεις

Χ. Κόκκινος: Μπορούμε να πετύχουμε την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο στις 18/2/2014 παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λιάσκου, Δημάρχων, εκπροσώπων φορέων, του τουρισμού και των Επιμελητηρίων.

Ο κ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του επισήμανε: «Οι προοπτικές της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης των νησιών υπάρχουν. Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου συνδυάζουν τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό, φιλόξενους και δραστήριους κατοίκους. Στο σύγχρονο έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και να παραμείνει η χώρα μας και η περιφέρειά μας σταθερός τουριστικός προορισμός. Απαιτείται συνεργασία ΟΛΩΝ των φορέων.

Να γίνει συνείδηση ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα και απαιτεί τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων. Επιβάλλεται:
• Να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους για τουριστική προβολή του ΕΣΠΑ ΙΙ (2014-2020) .
• Να δρομολογηθούν έργα που στηρίζουν τη τουριστική ανάπτυξη (π.χ. μαρίνες), τα έργα πολιτισμού και να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομών
• Να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό (όπως έγινε επιτυχημένα της περίοδο 2004-2009 με πόρους του Γ’ Κ.Π.Σ.). Να αναβαθμιστεί η ΑΣΤΕΡ.
• Να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες και τις θετικές δράσεις τουριστικής προβολής και να επενδύσουμε στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
• Να επιδιώξουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικός, συνεδριακός, αθλητικός, γαστρονομικός, καταδυτικός, αναρριχητικός, κτλ.)

• Να συνδεθεί η τουριστική ανάπτυξη με τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας
• Να στηριχθούν οι συγκοινωνίες (ακτοπλοϊκή – αεροπορική) και επιτέλους τα υδροπλάνα να «ενεργοποιηθούν» και στα νησιά μας.
• Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Θυμίζω ότι οι δράσεις τουριστικής προβολής ξεκίνησαν με επιτυχία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την περίοδο 2004-2009 και επισημαίνουμε στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή τις καθυστερήσεις της τουριστικής προβολής από το ΕΣΠΑ (2007-2009) που εν τω μεταξύ «βίαια» και με πολιτικές ευθύνες των θεωρούμενων πρωτεύθυνων πολιτών «πάγωσαν» την περίοδο 2009-2011.

Η σημερινή ημερίδα πραγματοποιείται καθυστερημένα στο τέλος της θητείας της Περιφερειακής Αρχής. Εύχομαι να υπάρχει αποτέλεσμα. Εμείς όμως ευχόμαστε και θέλουμε να δρομολογηθούν αποτελεσματικές δράσεις. Η «τουριστική βιομηχανία» μας θέλει να προχωρήσουμε με σχέδιο και ενότητα. Μόνο έτσι θα οικοδομήσουμε την πολυπόθητη αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου