Άρχισε και πάλι να αυξάνεται ο ρυθμός των κρατήσεων για την επικείμενη τουριστική σεζόν. Όπως πάντα, οι κρατήσεις κάνουν «κοιλιά» γύρω στο Δεκέμβριο και αυξάνονται μετά τις γιορτές. Η ζήτηση φαίνεται σταθερά αυξημένη για τη Ρόδο, ξεκάθαρη εικόνα θα σχηματιστεί όμως στο επόμενο διάστημα όταν θα αρχίσει να φαίνεται ο όγκος των κρατήσεων.
Κι ενώ η ζήτηση είναι μεγάλη, οι επαγγελματίες της Ρόδου ανησυχούν εάν το αεροδρόμιο της Ρόδου θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Όπως επισημαίνουν, η Ρόδος μπορεί να αυξήσει τις τουριστικές αφίξεις κατά 10%,ποσοστό το οποίο έχει ανάγκη για να επιτευχθούν τα επιθυμητά ποσοστά πληρότητας λόγω των 5.000 νέων κλινών που θα προστεθούν στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού το 2018. Αυτό το ποσοστό φαντάζει όμως πολύ δύσκολο, εάν δεν παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο πτήσεων αυτή τη σεζόν.
«Υπήρξε κάποια κάμψη στους ρυθμούς κρατήσεων, καθώς αυτή τη φορά δεν δόθηκαν πολλές προσφορές για early bookings λόγω της υψηλής ζήτησης. Ο ρυθμός των κρατήσεων έχει αρχίσει να αυξάνεται και πάλι και πιστεύω ότι στο εξής θα ενισχύονται μέρα με τη μέρα. Η φετινή σεζόν προβλέπεται καλή από άποψη αφίξεων. Ο προορισμός μπορεί να πετύχει άνετα μία αύξηση της τάξης του 10%, το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί το αεροδρόμιο σε μία τέτοια αύξηση, καθώς οι δυνατότητές του είναι συγκεκριμένες. Δεν υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να διατεθούν όλα τα απαιτούμενα slots. Με τα γνωστά δεδομένα, δεν μπορούμε να φτάσουμε πάνω από το 7%», αναφέρει ο γνωστός ξενοδόχος κ. Νίκος Γερονικόλας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αεροπορικές θέσεις (slots) στο αεροδρόμιο της Ρόδου παρουσιάζουν αύξηση 5% για τη σεζόν του 2018. Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν διατηρηθεί ο αριθμός των θέσεων των αεροσκαφών. Όπως ανέφεραν πάντως στελέχη της Fraport στα σχέδια της εταιρείας ήταν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αύξηση των δυνατοτήτων διαχείρισης-φιλοξενίας περισσότερων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Ρόδου.
Δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό εάν αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί τη φετινή σεζόν. Τουριστικοί επαγγελματίες του νησιού αναφέρουν ότι θα επιδιώξουν συνάντηση με στελέχη της Fraport Greece που έχει αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου από τον Απρίλιο του 2017 ώστε να συζητήσουν για τα περιθώρια που υπάρχουν όσον αφορά στη διάθεση των slots.
Μάλιστα, αναμένεται να κατατεθεί στο τραπέζι και πρόταση στήριξης του αεροδρομίου ώστε να αυξήσει τις αεροπορικές θέσεις.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ