ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Χατζημάρκος: «Η προχειρότητα του ΕΟΤ υπονομεύει την αξιοπιστία του προορισμού που κερδήθηκε με μεγάλο αγώνα»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δια­μαρ­τυ­ρία του Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Γιώρ­γου Χα­τζη­μάρ­κου για την κα­θυ­στέ­ρη­ση έγκρι­σης των προ­γραμ­μά­των του­ρι­στι­κής προ­βο­λής των Πε­ρι­φε­ρειών από τον ΕΟΤ

Κάθε χρόνο τα τε­λευ­ταία δέκα έτη, οι πε­ρι­φέ­ρειες της χώρας κα­ταρ­τί­ζουν και υπο­βάλ­λουν, στο τέλος κάθε έτους, τα προ­γράμ­μα­τα του­ρι­στι­κής προ­βο­λής τους για το επό­με­νο έτος στον ΕΟΤ, ώστε να λά­βουν τη σύμ­φω­νη γνώμη του προ της έναρ­ξης εφαρ­μο­γής τους.

Φέτος ωστό­σο, οι υπη­ρε­σί­ες του ΕΟΤ αιφ­νι­δια­στι­κά και χωρίς προη­γού­με­νη ενη­μέ­ρω­ση απο­φάν­θη­καν, κα­τό­πιν της απο­στο­λής του προ­γράμ­μα­τος από την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου,  ότι πρό­κει­ται να εκ­δο­θεί νέα εγκύ­κλιος που θα πα­ρέ­χει πλη­ρο­φο­ρί­ες για την κα­τάρ­τι­ση και υπο­βο­λή και ταυ­τό­χρο­να ζη­τούν την κα­τα­νό­η­ση «καθώς μέχρι να ολο­κλη­ρω­θεί η δια­δι­κα­σία αυτή, θα χρεια­στεί κά­ποιο διά­στη­μα».

Η εξέ­λι­ξη αυτή από την πλευ­ρά του ΕΟΤ προ­κά­λε­σε τη δια­μαρ­τυ­ρία του Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Γιώρ­γου Χα­τζη­μάρ­κου, καθώς ανα­γκά­ζει το πρό­γραμ­μα του­ρι­στι­κής προ­βο­λής της Πε­ρι­φέ­ρειας σε παύση και θέτει σε αμ­φι­βο­λία την ετοι­μό­τη­τα της να υλο­ποι­ή­σει δρά­σεις προ­βο­λής και να προ­χω­ρή­σει σε συμ­φω­νί­ες με συ­νερ­γά­τες, κυ­ρί­ως του εξω­τε­ρι­κού, ει­δι­κά σε μια χρο­νιά που δο­κι­μά­ζο­νται οι οι­κο­νο­μι­κές αντο­χές των πο­λι­τών χωρών από τις οποί­ες οι Κυ­κλά­δες και τα Δω­δε­κά­νη­σα αντλούν επι­σκέ­πτες.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου ανα­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά στην επι­στο­λή του: «Ο εν λόγω χει­ρι­σμός του ΕΟΤ υπο­δη­λώ­νει προ­χει­ρό­τη­τα που δεν αρ­μό­ζει στον πρω­τα­θλη­τι­σμό, που του­λά­χι­στον εμείς ως Πε­ρι­φέ­ρεια έχου­με επι­τύ­χει, δεν ται­ριά­ζει στο σύγ­χρο­νο brand name «Ελ­λά­δα» και τη φήμη που έχει χτί­σει η χώρα. Η αξιο­πι­στία μας, που ση­μειω­τέ­ον κερ­δή­θη­κε με με­γά­λο αγώνα, επι­βάλ­λει να εί­μα­στε έτοι­μοι την πρώτη εβδο­μά­δα του Ια­νουα­ρί­ου 2023 να εφαρ­μό­σου­με το σχέ­διο, που χρη­μα­το­δο­τού­με εξ ολο­κλή­ρου από Ίδιους Πό­ρους, και στη­ρί­ζει το αδιαμ­φι­σβή­τη­το θε­μέ­λιο της οι­κο­νο­μί­ας των νη­σιών μας.»

Για τους λό­γους αυ­τούς, o Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος με την επι­στο­λή του ζητά από τον Υπουρ­γό Του­ρι­σμού, Βα­σί­λη Κι­κί­λια, τον Υπουρ­γό Επι­κρα­τεί­ας Άκη Σκέρ­τσο και την Πρό­ε­δρο του ΕΟΤ Αν­τζε­λα Γκε­ρέ­κου, να πα­ρέμ­βουν για να θε­ρα­πεύ­σουν την εν λόγω αστο­χία του ΕΟΤ.

H επι­στο­λή

 

 

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.