Αθλητικά

Σάκης Θεοδοσιάδης: «Ελπίζουμε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει αρχές Ιανουαρίου»

Εννιά μήνες. Τόσο είναι το χρονικό διάστημα απουσίας των ομάδων της Super League 2 από την αγωνιστική δράση. Το καλοκαίρι και παρότι έκαναν κανονικά προετοιμασία, προκειμένου να εμφανιστούν έτοιμες στην έναρξη του πρωταθλήματος της νέας σεζόν, αυτό τελικά δεν άρχισε ενώ έπειτα από το νέο lockdown σταμάτησαν και οι προπονήσεις.
Όλα αυτά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (12/12) όταν με ΚΥΑ άναψε το… πράσινο φως, προκειμένου από την Κυριακή (13/12) οι ομάδες να αρχίσουν προπονήσεις, για να είναι έτοιμες για το πρωτάθλημα που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Το SDNA επικοινώνησε με τέσσερις προπονητές ομάδων της Super League 2, μεταξύ αυτών και ο τεχνικός του Διαγόρα Σάκη Θεοδοσιάδης ( Γιάννης Μάγγος προπονητής Απόλλωνα Λάρισας, Σωτήρης Αντωνίου προπονητής Λεβαδειακού και Γιάννη Ταουσιάνη προπονητής Εργοτέλη, οι άλλοι τρεις) προκειμένου να τοποθετηθούν τόσο για την εξέλιξη αυτή, όσο και για το κατά πόσο οι ομάδες προλαβαίνουν να είναι έτοιμες μέχρι τότε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Θεοδοσιάδη στον δημοσιογράφο Άκη Παπαβλασόπουλο:
-Από την Κυριακή (13/12) οι ομάδες της Super League 2 πήραν το… πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Πως κρίνετε την εξέλιξη αυτή;
«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για όλες τις ομάδες, όπως και για την ομάδα μας. Για αρκετό διάστημα οι ομάδες ήταν αδρανείς. Αυτό είχε σημαντική αρνητική επίδραση για τους ποδοσφαιριστές μας, γιατί αναγκαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα να κάνουμε ατομικές προπονήσεις. Να δουλεύεις συγκεκριμένα κομμάτια, όσον αφορά την κάθε προπονητική μονάδα. Περιμέναμε αυτή την εξέλιξη, με μεγάλη ανυπομονησία και πλέον από την Κυριακή γυρίσαμε στην καθημερινότητά μας».
-Αυτό κατά την γνώμη σας θα μπορούσε να είχε γίνει πιο νωρίτερα;
«Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με ασφάλεια γιατί οι λοιμωξιολόγοι είναι υπεύθυνοι. Η πανδημία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο πλέον. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε ότι τα νοσοκομεία, οι εντατικές ήταν γεμάτες. Οπότε ήθελε λίγο υπομονή και ήθελε λίγο το χρόνο του».
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 – Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος σε δηλώσεις που έκανε είπε ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Οι ομάδες μέχρι εκείνο το διάστημα μπορούν να είναι έτοιμες όπως πριν;
«Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι θα είναι έτοιμες, γιατί έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα. Πιστεύω όμως ότι αυτές οι 3-4 εβδομάδες, που έχουμε μπροστά μας, θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και μέσα από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες σιγά-σιγά να βρουν το ρυθμό τους. Γιατί σίγουρα πολλά κομμάτια έχουν πάει πίσω».
-Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς και τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα της απραξίας από τις προπονήσεις.;
«Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Μια μεταβατική περίοδος για όλους μας. Αλλιώς ξεκινήσαμε κάνοντας την προετοιμασία μας ορθολογικά. Ξαφνικά μπήκαμε σε μια άλλη αγωνιστική συμπεριφορά. Το καλό με την ομάδα μου είναι ότι προσπαθήσαμε και κρατήσαμε την συνοχή, όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα μεταξύ μας. Από το νησί δεν έφυγε κανένας για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Είχαμε καθημερινή επαφή με τους παίκτες μας και αυτό πιστεύω ήταν πολύ σημαντικό στο να υπάρχει μια επαφή καθημερινή».
-Όταν δεν γινόντουσαν οι προπονήσεις εσείς και οι παίκτες σας νιώσατε φόβο από την όλη κατάσταση που επικρατεί…;
«Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Κι εμείς έχουμε οικογένειες, πατεράδες, μανάδες, γυναίκες και παιδιά. Βλέπουμε ότι αυτός ο ιός πλέον βρίσκεται παντού. Αλλά όπως γνωρίζετε όλοι οι αθλητές, στους αθλητικούς οργανισμούς προσέχουν πολύ την υγιεινή τους. Τηρούσαμε μέχρι το lockdown, όλα τα πρωτόκολλα. Προσπαθούσαμε να θωρακίσουμε με αυτά τα πρωτόκολλα την ομάδα μας, έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν και οι αθλητές μας, αλλά και τα κοντινά τους πρόσωπα».
-Θεωρείτε «αδικία» προς εσάς το γεγονός ότι η μεγάλη κατηγορία παίζει κανονικά, την ίδια στιγμή που εσείς δεν έχετε ξεκινήσει;
«Για εμάς το πρόβλημα παρουσιάστηκε που δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, όταν έπρεπε να ξεκινήσει. Υπήρχαν πολλές κωλυσιεργίες, για διάφορα θέματα. Αυτό ανάγκασε το πρωτάθλημα να πάει πολύ πίσω και όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε ήρθε το lockdown και φτάσαμε σε αυτό το σημείο που φτάσαμε».
-Πόσο διάστημα θα χρειαστεί κατά την γνώμη σας προκειμένου να επανέλθουν οι ομάδες στην κανονικότητα που ήταν πριν;
«Όπως είπα και πριν σίγουρα χρειάζονται 3-4 εβδομάδες προετοιμασίας, έτσι ώστε οι παίκτες να επανέλθουν σε μια κανονικότητα και από εκεί και πέρα, οι αγωνιστικοί ρυθμοί πιστεύω ότι θα έρθουν μέσα από τα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών. Σίγουρα όμως είναι μια δύσκολη χρονιά, είναι ένα στοίχημα, το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Ευελπιστούμε όμως ότι θα υπάρχει μια κανονική ροή για όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς που είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα να έχει μια καλή εξέλιξη το πρωτάθλημα και να είναι άκρως ανταγωνιστικό».
-Πιστεύετε ότι η Super League 2 και η Football League αντιμετωπίζονται σαν τον φτωχό συγγενή του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Αυτό έχει να κάνει με αυτό που είπα προηγουμένως. Η Α’ Εθνική είχε ξεκινήσει κανονικά. Σε εμάς παρουσιάστηκαν διάφορα τότε με τις ενστάσεις δεν θυμάμαι τι είχε γίνει… Μία το ένα, μία το άλλο, μετά ήρθε και η πανδημία και τελείωσε το πανηγύρι. Φτωχός συγγενής. Αυτή η παθογένεια είναι χρόνια».
-Μέχρι τώρα οι παίκτες έκαναν ατομικές προπονήσεις. Η ατομική προπόνηση από την ομαδική απέχει πολύ. Υπάρχει ενδεχόμενο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να έχουμε πολλούς τραυματισμούς στις ομάδες;
«Όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες έκαναν σε συγκεκριμένα κομμάτια προπόνηση. Έκαναν μια συντήρηση στην φυσική τους κατάσταση και στην τεχνική τους. Από εκεί και πέρα σίγουρα οι απαιτήσεις των προπονήσεων των κανονικών και όχι μόνο του αγώνα είναι διαφορετικές. Όσον αφορά το διάστημα των 3-4 εβδομάδων που θα ακολουθήσει μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τους παίκτες μας, περίπου στο επίπεδο που ήταν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και σιγά-σιγά μέσα από τα παιχνίδια, να αποκτήσουμε την αγωνιστική φόρμα που θέλουμε. Ευελπιστώ ότι δεν θα υπάρχουν τραυματισμοί».
-Όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, το οποίο έπειτα από τα όσα έχουν προηγηθεί ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση πιστεύετε ότι είναι καλό να υπάρχουν σε αυτό πλέι οφ και πλέι άουτ;
«Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Είναι η λίγκα αρμόδια. Δεν ξέρω τώρα αν στον υπόλοιπο χρόνο που μένει υπάρχουν οι αγωνιστικές για να γίνει όλο το πρωτάθλημα ή θα πάμε σε κάτι διαφορετικό. Σε ένα πρωτάθλημα με τις πρώτες 22 αγωνιστικές. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο, θα πάρει απόφαση η λίγκα της κατηγορίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου