Την παρέμβαση του ιδίου του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη (διατελέσαντα επί σειράν ετών προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου) θα ζητήσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για την τελική υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας –η οποία λήγει κανονικά στο τέλος του 2019.

Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική», ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης «ετοιμαζόμαστε να στείλουμε εξώδικο στην ΕΞΡ για να καταγγείλουμε την Σύμβαση Εργασίας».
Όλα αυτά, δημιουργήθηκαν μετά την γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου όπου τέθηκε το θέμα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΠΟΞ, στον απόηχο της κρίσης που δημιούργησε η κατάρρευση της Thomas Cook, οι επιχειρηματίες του κλάδου έχοντας πολλά ανοιχτά μέτωπα, θέλουν να θέσουν μια σειρά από θέματα στη νέα Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όπως: α. την εισαγωγή νέων, χαμηλότερων βασικών μισθών για τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο για τα πρώτα χρόνια, β. την αύξηση του επιδόματος στέγης από το 7 στο 15% λόγω της αύξησης των ενοικίων, γ. την διαφοροποίηση της Σύμβασης για τα ξενοδοχεία που διαθέτουν έως 20 δωμάτια και δ. την τροποποίηση της προθεσμίας αναγγελίας αλλαγής προγράμματος των εργαζομένων σε 24 ώρες.
«Εμείς ως Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, δεν πρόκειται να υπογράψουμε καμιά σύμβαση με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου εάν δεν υπογραφεί στην Αθήνα. Κι επειδή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι έτοιμη να στείλει εξώδικο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, θα το κάνουμε κι εμείς. Θα ζητήσουμε αυτά που πρέπει, βάσει του νόμου.
Οι ξενοδόχοι θέλουν να περάσουν κάποιες δικές τους προτάσεις με νέες ‘κατηγορίες’ εργαζομένων όπως οι νέο-εισερχόμενοι (δηλαδή, όσοι πιάνουν δουλειά για πρώτη φορά με μισθό 586 ευρώ). Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό, δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές τις προτάσεις. Θα πάμε σε ‘θερμό’ επεισόδιο με το νέο έτος!
Ετοιμαζόμαστε να στείλουμε κι εμείς εξώδικο στην ΕΞΡ για να καταγγείλουμε την Σύμβαση Εργασίας.
Με τον δήμαρχο κ. Καμπουράκη, είχαμε βρει λύση και είχαμε υπογράψει μια από τις καλύτερες Συμβάσεις Εργασίας στην Ρόδο. Γιατί να πρέπει να δεχτούμε να ‘βαφτίζονται’ όλοι οι εργαζόμενοι νέο-εισερχόμενοι με χαμηλούς μισθούς;
Η κατάρρευση της Thomas Cook δεν είναι λόγος για να θέτουν τέτοιες προτάσεις. Αν δεν βρουν άκρη μέσα σε τρεις μήνες και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία, θα ξεκινήσουμε δυναμική αντίδραση. Ελπίζουμε μόνον στην παρέμβαση του δημάρχου ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα πολύ καλά» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ