Ειδήσεις

Εντυπωσιάσθηκαν από τη Ρόδο Γάλλοι δημοσιογράφοι

Τιμώμενος προορισμός η Ρόδος στο “5ο Salon Tourisme & Patrimoine”, στην πόλη AixenProvence, στη Νότια Γαλλία.

Τη μοναδική πολιτιστική ταυτότητα της Ρόδου, ένα σημαντικό κεφάλαιο συνδεδεμένο με την πλούσια ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις αιώνων, αλλά και το απαράμιλλο φυσικό της κάλλος, γνώρισαν και έζησαν τρεις Γάλλοι δημοσιογράφοι, από την Προβηγκία, που επισκέφθηκαν το νησί από τις 9-16 Οκτωβρίου 2018.

Σκοπός του ταξιδιού τους είναι η παρουσίαση στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που εκπροσωπούν, ενός μεγάλου αφιερώματος στη Ρόδο, στον πολιτισμό, την παράδοση, τα αξιοθέατα, τα Μνημεία  και τις φυσικές ομορφιές της.

Πρόκειται για τους Γάλλους δημοσιογράφους, κα Dominique Juan από το διεθνές πολυτελές περιοδικό “COTE” – www.cotemagazine.com/fr/1-home, τον κ. Loïc Chenevas Paule από την περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provense”-  www.laprovence.com/ και τον κ.  Olivier Bertolino, διοργανωτή του “5ο Salon Tourisme & Patrimoine”, στην πόλη Aix-en-Provence.

 

Αφορμή για το ταξίδι τους στη Ρόδο, πέραν του δυνατού brand name που διαθέτει το νησί παγκοσμίως ως τουριστικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών, στάθηκε το γεγονός ότι η Ρόδος θα είναι τιμώμενος προορισμός στο “5ο Salon Tourisme & Patrimoine”, ένα φεστιβάλ πολιτιστικής κληρονομιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Μαρτίου 2019 στην πόλη Aix-en-Provence, στη Νότια Γαλλία.

 

Η επιλογή της Ρόδου ως τιμώμενη περιοχή αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης “Mondial du Tourisme” στο Παρίσι, τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη συνάντηση του προϊστάμενου του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστα Χατζίκου με τους υπευθύνους της διοργάνωσης.

 

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι εντυπωσιάσθηκαν από το νησί στο σύνολό του. Βρέθηκαν να περπατούν ανάμεσα σε μνημεία που αποτυπώνουν την ιστορία αιώνων. Κάθε γωνιά της Ρόδου ήταν και ένας περίπατος στους διάφορους πολιτισμούς και στις θρησκείες που τους σφράγισαν.

 

Γνώρισαν την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει η Ρόδος, από την μοναδικής ομορφιάς φύση της, τους σπάνιους βιότοπούς της, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι τα προϊόντα της ροδίτικης γης, τις γεύσεις, και τη μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων της!

 

Περιηγήθηκαν σε όλα τα αξιοθέατα του νησιού, εντυπωσιάσθηκαν από τη Μεσαιωνική Πόλη, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Μεσογείου, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, μέχρι την Ακρόπολη της Ρόδου, της Λίνδου και την Αρχαία Κάμειρο, τα καπετανόσπιτα της Λίνδου και τον παραδοσιακό οικισμό, το λιμανάκι του Αγίου Παύλου μέχρι το Πρασονήσι, από την Καλλιθέα, τις Επτά Πηγές και τη Φιλέρημο μέχρι την Κοιλάδα των Πεταλούδων και το Κάστρο της Κρητηνίας, τα Σιάννα, τη  Μονόλιθο και τον Έμπωνα.

 

Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και συζήτησαν για τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών του νησιού, αλλά και με την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου την οποία και ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή.

 

Επισκέφθηκαν το Κατάλυμα της Γαλλίας στην Παλιά Πόλη και συναντήθηκαν, κατόπιν δικού τους αιτήματος, με την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στη Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή, με την οποία μοιράσθηκαν τις θετικές εντυπώσεις και τον  ενθουσιασμό τους για τη Ρόδο και τους ανθρώπους της, ενώ δεν παρέλειψαν να δουν την ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας της γνωστής φωτογράφου κας Καλλιόπης Βουτζαλή, στις αίθουσες του Καταλύματος της Γαλλίας.

 

Καθηλώθηκαν από την παρουσίαση της ιστορίας της Ρόδου στο Throne of Helios – 9D Interactive Cinema. Παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία του διεθνούς μεσογειακού φεστιβάλ του Montpelier στο ξενοδοχείο Lindian Village. Κατά τη διήμερη παραμονή τους εκεί συμμετείχαν και στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Escaping South Festival, με διάσημους σεφ κατόχους αστεριών Michelin από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρόδο που προωθούσαν τη γαστρονομία αυτών των περιοχών. Δοκίμασαν επίσης και τοπικά φαγητά σε παραδοσιακές ταβέρνες της Ρόδου και αγόρασαν πολλά προϊόντα της ροδίτικης γης.

 

Συνοδός τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο νησί ήταν ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος, ενώ χρέη συνοδού και διερμηνέα εκτελούσε και η κα Melanie La Fond.

 

Ευχαρίστησαν τέλος, από καρδιάς τον Δήμο Ρόδου και τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου εκφράζοντας τις θερμές τους ευχαριστίες στη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και στην προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου για την καθοριστική συμβολή όλων των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού στην επιτυχία του ταξιδιού τους στη Ρόδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιτυχία της επίσκεψης των Γάλλων δημοσιογράφων στο νησί συνέβαλαν και οι εξής Ρόδιοι επιχειρηματίες:

 

κ. Παντελής Αθανασίου – Intercar για τη διάθεση αυτοκινήτου καθ΄ όλη του ταξιδιού, κα Μαρίζα Σβυριάδη – Electra Hotels S.A., κα Μαρίζα Σβυριάδη – Lindian Village Hotel – Σβυριάδης Α.Ε., Οικογένεια Βασιλείου Καμπουράκη -Ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς A.E. – Ξενοδοχείο Rodos Palace Hotel, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου και ειδικότερα τους ξεναγούς κα Μαρία Νικολοπούλου, κα Μαρία Τυραδέλλη και κ. Μιχάλη Τριανταφύλλου, κος Αλέξανδρος Πασσάλης – Αλέξανδρος Πασάλης Α.Ε., κ. Γεώργιος Καταχανάς –   Κατάλυμα Ωβέρνη ΜΟΝ. ΙΚΕ, κ.κ. Δημήτρης και Μιχάλης Μαυρίκος – Εστιατόριο Mavrikos, κ. Κώστας Παμπρής – Sissitio, κ. Κωνσταντίνος Σεϊτης –  Ταβέρνα Πλάτανος στο Βάτι, κ. Κωνσταντίνος Ζώης – Κ. Ζώης και Σία Ε.Ε. – Εστιατόριο Nisos, κ. Σάββας Ε. Τσουκαλάς – Εστιατόριο Savvas Grill House (Έμπωνας) – Παραδοσιακή Ελληνική Ταβέρνα, κ. Σπύρος Μπρανίκας – Rainbird Cafe Bar (Λίνδος), κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου – Emery A.B.E. Οίνων και Ποτών, κ. Στέργος Στεργενάκης – Ένατη Διάσταση Υπηρεσίες Ψυχαγωγίας Α.Ε. – Throne of Helios, κ. Σταύρος Κάλλας – Σταύρος και Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. – Natura Rodos.

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου