Ειδήσεις

Υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΡ και κοινοπραξίας για συντήρηση βιολογικών

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΡ και κοινοπραξίας ιδιωτικών εταιριών για τη λειτουργία και συντήρηση των απομακρυσμένων βιολογικών σταθμών.

«Η συνεργασία με ιδιωτική εταιρία μετά βέβαια από ανοικτό διαγωνισμό ήταν για την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ μονόδρομος. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία τρία χρόνια η επιχείρηση έχει αποδεκατιστεί από πλευράς προσωπικού αφού έχει χάσει λόγω των απολύσεων και της συνταξιοδότησης, περίπου το 1/3 του ανθρώπινου δυναμικού της, δήλωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ Δημήτρης Τσίκκης.»

Πρόκειται , για μια σημαντική παρέμβαση της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΡ ,που συμβάλει τα μέγιστα στην καλύτερη λειτουργία των ήδη υφιστάμενων βιολογικού σταθμών καθαρισμού, καθώς δίνεται πλέον η δυνατότητα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων από τις δημοτικές ενότητες Καμείρου , Ατταβύρου και Νότιας Ρόδου.

Ειδικότερα η λειτουργία της βιολογικής επεξεργασίας των αστικών λυμάτων αποτέλεσε στοίχημα της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΡ ,η οποία κατάφερε μέσα σε μόλις ένα έτος από την ανάληψη των καθηκόντων της, να ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο, προς όφελος του περιβάλλοντος και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης αναλογιζόμενος τις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν στην επεξεργασία των αστικών λυμάτων λόγω και της λειτουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων στις κοινότητες Σορωνής, Εμπωνας , Σιαννών , Απολλακιάς και Ασκληπιείου έδωσε εντολή για την ανακατασκευή και σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων ΕΕΛ.
Τα έργα αυτά ,αν και είχαν κατασκευαστεί από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους , παρέμεινε πρόκληση η σωστή λειτουργία τους καθώς απαιτούταν να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις που όμως δεν ήταν δυνατό να υλοποιηθούν λόγω της μεγάλης έλλειψης σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Ουσιαστικά με τη συνεργασία αυτή θα εξασφαλισθεί ότι, η επεξεργασία των αστικών λυμάτων θα γίνεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο που είναι φιλικός προς το περιβάλλον, καθώς βασικός στόχος μας είναι η προστασία του.
Πρόθεση μας μετά και την παρέμβαση αυτή, είναι να προχωρήσουμε μεσοπρόθεσμα, με τον σχεδιασμό και την μελέτη που ήδη εκπονείται στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και της περαιτέρω επέκτασης του υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή «Βόδι» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου