Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο πανηγυρικός Παγκαρπαθιακός εορτασμός της 70ής επετείου από την επανάσταση και απελευθέρωση της Καρπάθου 1944.

Η Κάρπαθος πρώτη από όλα τα Δωδεκάνησα επαναστάτησε στις 5 Οκτωβρίου 1944 εναντίον των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών και απελευθερώθηκε με ίδιες δυνάμεις, γεγονός που προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό! Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 70 χρόνια ελευθερίας του νησιού μας από το Γερμανικό και Ιταλικό ζυγό.

Ο σύλλογος των απανταχού Καρπαθίων αναφέρει: “Σημειώνουμε ότι πρόκειται για τον πρώτο κοινό παγκαρπαθιακό εορτασμό της ιστορικής επετείου στον οποίο μετέχουν όλα τα τοπικά σωματεία της Καρπάθου και η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αθηνών – Πειραιώς.

Θα υπάρξουν σχετικές ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και ιστορικών αφηγήσεων των πρωταγωνιστών της εξέγερσης, καθώς και τοπικοί χοροί και τραγούδια από νέους του νησιού μας. Παρακαλούμε για την προβολή-κάλυψη της ιστορικής αυτής εκδήλωσης”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ