Ρεπορτάζ

Ανατίθεται η δημιουργία ιστορικού λευκώματος σε έντυπη μορφή και ηλεκτρονική διασύνδεση μέσω QRCODE

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», εγκρίθηκαν οι όροι προγραμματικής σύμβασης για την δημιουργία ιστορικού λευκώματος σε έντυπη μορφή και ηλεκτρονική διασύνδεση μέσω QRCODE μεταξύ του αναπτυξιακού οργανισμού ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε. και του Δήμου Ρόδου.

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου Ρόδου, λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού του Δήμου Ρόδου, απαιτείται συστράτευση όλων των αναπτυξιακών δυνάμεων και υποστήριξη του Δήμου Ρόδου από τον μονοπρόσωπο αναπτυξιακό οργανισμό στην υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της προγραμματικής σύμβασης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Η υπό έγκριση προγραμματική σύμβαση αφορά στη Δημιουργία Ιστορικού Λευκώματος σε έντυπη μορφή και ηλεκτρονική διασύνδεση μέσω QRCODE , και συγκεκριμένα στην έρευνα (Α’ Στάδιο), στη συγγραφή (Β’ Στάδιο), στην επιμέλεια (Γ’ Στάδιο) και στην εκτύπωση (Δ’ Στάδιο) του ως άνω Λευκώματος.
Ο Δήμος Ρόδου αναλαμβάνει την καταβολή ποσού 70.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) προς τον οργανισμό. Ο οργανισμός θα καταβάλει εξ ιδίων πόρων ποσό 54.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), ενώ η διάρκεια της προγραμματικής προβλέπεται για δώδεκα μήνες.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό δαπάνης 124.000 €.
Οπως αναφέρεται στο πρακτικό του Δ.Σ. του αναπτυξιακού οργανισμού:
Στόχος είναι η δημιουργία ενός έργου, στο οποίο θα εξετάζεται η ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και θα διατρέχει ολόκληρο το ιστορικό φάσμα, με έμφαση στις περιόδους και στα γεγονότα εκείνα που άφησαν το στίγμα τους σε τοπικό επίπεδο και αποτελούν ‘ορόσημα’ στη διαμόρφωση του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.
Σε ξεχωριστή ενότητα θα προβάλλεται η σύγχρονη όψη και η οργάνωση του Δήμου Ρόδου συμπεριλαμβανομένων και αναφορών σχετικών με την πολιτιστική δράση, την περιβαλλοντική μέριμνα, τα κοινωφελή έργα, τις υποδομές κ.λ.π.
Στο ιστορικό αυτό έργο θα συμπεριληφθεί αρχειακό υλικό, ενώ θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα βιβλιογραφία, καθώς και τεκμήρια από τοπικές συλλογές, μαρτυρίες κ.λπ. Επίσης, θα ενσωματωθούν σύγχρονες φωτογραφικές λήψεις μνημείων, ιστορικών τόπων και άλλων σημείων ειδικού ενδιαφέροντος.
Η έρευνα και συγγραφή θα ανατεθεί σε καταξιωμένη επιστημονική ομάδα με πλούσια εμπειρία στο εν λόγω γνωστικό πεδίο και προηγούμενη αποδεδειγμένη εμπειρία, η οποία θα συγκροτηθεί από τον Ανάδοχο και η οποία θα αναλάβει την συγγραφή του έργου. Για την πληρέστερη τεκμηρίωση του έργου θα πρέπει να αναζητηθεί η συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και να χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα βιβλιογραφία και άλλες χρήσιμες πηγές. Ο Δήμος θα παράσχει όλα τα στοιχεία τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την υλοποίηση της προμήθειας / υπηρεσίας.
Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι δημιουργία-έκδοση ιστορικού λευκώματος σε έντυπη μορφή και ηλεκτρονική διασύνδεση μέσω QRCODE.
Τελευταίο στάδιο της διαδικασίας είναι η εκτύπωση, η βιβλιοδεσία και εν γένει όλες οι απαιτούμενες επί μέρους παραγωγικές εργασίες μέχρι της τελικής παράδοσης 2.500 αντιτύπων συνοδευόμενων από συρταρωτές θήκες και χειροποίητες κασετίνες του έργου εκ μέρους του αναδόχου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου